Utvidga ditt SaaS-företag snabbt och effektivt med dessa 5 strategier

0 Shares

saas-affärer

Målet för alla nya SaaS-företag är att uppnå skala – men det måste hända många saker initialt för att ta dig dit.

För effektiv tillväxt är det viktigt att alltid tänka på vart du vill gå på lång sikt i motsats till att bara lösa på kort sikt. Du måste lägga en stabil grund för din verksamhet genom att fokusera på att få en djupgående förståelse för dina mål, din målgrupp och dina processer.

På vilket sätt? Här är våra fem bästa strategier för att växa din SaaS-verksamhet snabbt och effektivt.

1. Skapa en positiv upplevelse för kunden.

Varje verksamhet bör finnas till i första hand för att lösa en utmaning för en given marknad. Huvudsyftet med ett företag är inte att tjäna pengar. Tvärtom är intäkter resultatet av att lösa den utmaningen.

Om du löser utmaningen bra och har en solid affärsmodell som stödjer din lösning, får du helst pengar. Att fokusera på dina kunder kommer att räcka långt mot att uppnå det.

För att skapa en mer positiv upplevelse för din kund, gör efterforskningar i förväg för att förstå din målmarknad, deras nuvarande utmaningar och de lösningar du kan erbjuda för att övervinna dessa utmaningar. Bygg sedan en produkt och en upplevelse för att möta dessa utmaningar.

Produkten du säljer och upplevelsen du ger kunderna är separata men mycket relaterade. Människor köper inte bara en produkt för att den löser en utmaning; de köper en produkt på grund av den erfarenhet som ges genom hela processen från marknadsföring och försäljning till att faktiskt använda produkten.

Det finns ett gammalt ordspråk: “Folk köper från människor de gillar.” Försäljningsprocessen och den erfarenhet dina säljare ger spelar roll. Detsamma gäller när potentiella kunder blir kunder.

Folk kommer att stanna hos företag som ger bra upplevelser. Att förstå de upplevelser dina kunder har kommer att räcka långt mot att glädja, behålla och evangelisera dem.

Du vill skapa en så bra upplevelse för dina kunder att de kommer att berätta för andra om det och ta med fler kunder till dig.

2. Skapa en berättelse bakom ditt varumärke.

Historien bakom ditt varumärke påverkar hur människor ansluter till dig.

Ett varumärke är en sak som inte kan replikeras av något annat företag. Du kan bygga en fantastisk produkt och en fantastisk kundupplevelse – men det kan dina konkurrenter också. De kan skapa samma produkt och upplevelse, men de kan inte återskapa historien du berättar som främjar en djup koppling till ditt varumärke.

Drift har ett bra exempel på ett företag med en resonant varumärkeshistoria. Drifts historia är att de ville skapa en ny människa-till-människa metod för att interagera med företag.

De insåg att sättet som marknadsförings- och säljteam ansluter till sina målprospekter online var ett trasigt, ineffektivt system. Det var långt och krångligt.

De identifierade utmaningen på marknaden, sätten på vilka deras produkt skulle hantera den och deras process för att bygga en kundupplevelse som verkligen stack ut. Sedan skapade de också historien bakom sitt varumärke och förklarade varför de ville göra det de gör.

Hela deras närvaro på webben är uppbyggd kring människa-till-människa interaktion i hjärtat av deras berättelse. Deras webbplats är full av ansiktena på deras faktiska anställda och erbjuder besökarna en titt inuti företaget. Videorna på deras sociala plattformar låter människor koppla ett namn med ett ansikte och röst och verkligen känna att de lär känna Drifts anställda.

3. Bygg en grund för marknadsföring och försäljning.

2014 ändrade Mark Zuckerberg Facebooks interna motto från “flytta snabbt och bryt saker” till “gå snabbt med stabil infrastruktur.”

Om du bryter saker till den grad att det slår sönder verksamheten är det självklart fruktansvärt. Men om du har rätt grund på plats kan du röra dig snabbt, fatta snabba beslut och få ditt företag att växa utan att oroa dig för konsekvenserna det kan ha på hur du marknadsför och säljer till dina idealiska potentiella kunder.

Den grunden inkluderar vanligtvis en webbplats, verktyg för marknadsföringsautomatisering, ett CRM och ett rapporterings- och analysverktyg om dina andra verktyg inte ger tillräcklig insikt.

Att ställa in dessa verktyg för skalbarhet och effektivitet kommer att underlätta ditt företags tillväxt.

Dessutom, beroende på storleken på ditt team, kan det vara fördelaktigt att ha dina plattformar inställda på ett användarvänligt sätt som gör det möjligt för andra medlemmar i ditt team att direkt göra ändringar utan att skada de befintliga processerna. Det kommer att minska ombordstigningstiden och ta bort flaskhalsar.

Att bara ha en person som kan uppdatera en webbplats eller plattform för marknadsföringsautomatisering kan förhindra att ändringar implementeras så snabbt som de behöver. Om du vill prova på något nytt och annorlunda är det mycket värdefullt att ha tillgång till dina plattformar från olika vinklar.

Din grund gör det också möjligt för dig att marknadsföra i stor skala: du kan skapa e-postmarknadsföringskampanjer som når hela din databas regelbundet. Du kan hålla dig uppdaterad med dem, se till att de kontinuerligt återvänder till din webbplats för att engagera dig i ditt innehåll och utbilda dem över tid för att så småningom fostra dem till en punkt där de är redo att köpa din produkt.

Dessutom, även om du har system på plats för att driva dina marknadsföringsinsatser till hjälp, är det avgörande att ha ett verktyg för att mäta deras prestanda för förbättringar. Utan rapporterings- och analysverktyg vet du inte vad du ska testa, mäta eller optimera.

4. Mät och testa allt

Att sätta upp något, låta det fungera och se det fungera för ditt företag är alltid positivt, men det finns oftast utrymme för förbättringar.

Många av de mätsystem du sätter på plats är för att få en bättre förståelse för de upplevelser du bygger för dina kunder.

På marknadsföringssidan, vänd på hur du tänker om din marknadsföringstratt från “hur får vi människor att konvertera från en MQL till en SQL?” till “hur kan vi göra upplevelsen av att boka möten med oss ​​bättre?”

Du undersöker samma område av tratten genom en annan lins, vilket kan förändra hur du arbetar för att ta itu med det området. Istället för att ringa fler personer eller öka din produktion, kan du försöka göra det bättre för potentiella kunder i det skedet.

Att tänka på din optimering genom kundupplevelsens lins kan också tillämpas bortom marknadsföringstratten till förnyelse- och retentionsprocesser. Helst kommer att mäta och förbättra din kundupplevelse skapa fler framgångsrika kunder som blir evangelister med högre CLV.

Innan du ändrar befintliga processer universellt, testa föreslagna lösningar för att säkerställa att allt du implementerar faktiskt är en förbättring. Identifiera ett område du vill ta itu med, och gör ett test över en delmängd eller en kohort av din databas i stället för att bara gå till punkt och helt förändra ditt sätt att arbeta.

Om du implementerar en ny strategi och du inte har något att testa mot, behöver du inte testa den eftersom du inte har data att jämföra resultaten med. Men om du ändrar en befintlig process bör du implementera ett test innan du implementerar ändringen.

Att analysera data, förstå vad du vill testa och var du vill göra förbättringar kan bara få dig så långt. Det kan leda dig till hypoteser för att göra saker bättre, men kommer inte att säga dig definitivt vad den bästa lösningen för dig är om du inte faktiskt testar de föreslagna lösningarna.

Det är så många företag har vuxit snabbt: de testar allt. De mäter och testar allt för att ta reda på vad som fungerar bra, vad som kan göras bättre, hur de kan göra dessa saker bättre och hur människor reagerar på de förändringar som görs.

Dessa ändringar kan vara så enkla som att ändra färgen på en hjälte-CTA-knapp eller lika komplexa som att ändra introduktionshandledningen.

5. Integrera viralitet och en nätverkseffekt

Att skapa en viral eller nätverkseffekt i din produkt är ett av de snabbaste sätten att växa ditt företag. Att evangelisera kunder och låta dem dela sina erfarenheter av din produkt eller tjänst är fantastiskt, men om du kan bygga in den delbarheten i hur människor använder din produkt, ger det dig mer kontroll för att förbättra saker.

Till exempel är Calendly ett schemaläggningsverktyg som integreras med kalendrar för att göra schemaläggning av möten enklare. Den virala aspekten aktiveras när en Calendly-kund skickar ut sin kalenderlänk, personen de kommunicerar med kan uppleva Calendly och förstå fördelarna med programvaran och potentiellt bli såld på lösningen utan att Calendly någonsin behöver kontakta.

Det virala inslaget i deras produktledda marknadsföring är särskilt fördelaktigt för Calendly eftersom deras programvara bara fungerar med andra människor. Individer bokar inte bara tid med sig själva.

Slack är ett bra exempel på nätverkseffekten. Det är ett kommunikationsverktyg, så som Calendly har det en inneboende viral kvalitet eftersom användare inte kommer att ladda ner det bara för att prata med sig själva.

När en användare börjar prata med andra människor genom Slack kommer den andra personen också att uppleva Slack. En avdelningschef inom företaget kan få Slack för sitt team, och sedan kan andra personer inom företaget anta programvaran när de märker att teamet blir mer effektivt. Sedan när ett företag börjar använda det med människor utanför det egna företaget som partners eller kunder, kan det spridas till en bredare publik.

Både viralitet och nätverkseffekten gör det möjligt för dina befintliga kunder och produktanvändare att ge potentiella potentiella kunder exponering för din produkt.

Alla företag är inte byggda på samma sätt som Slack och Calendly, men om du kan identifiera virala loopar i hur din produkt eller tjänst fungerar kan det ge värde för dig och påskynda din tillväxt.

Agency partnerskap kan tillhandahålla vissa virala och nätverkande element till företag som inte har viralitet inneboende i sin produkt.

När vi tar in kunder genom vår marknadsföring på New Breed visar det att kunden uppskattade hur vi marknadsförde och sålde till dem. Vi kan sedan bli en del av viraliteten i programvaran vi använder genom att berätta för våra kunder om de verktyg vi använde för att skapa upplevelsen de tyckte om.

tillväxt-strategi-saas

Vill du lära dig mer om hur du kan växa ditt SaaS-företag? Kolla in The Definitive Guide to SaaS Marketing.

0 Shares