Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Utmaning för webbläsarutveckling med en prispool på Rs. 3,4 crore lanserades

Ministeriet för elektronik och IT har initierat en indisk webbläsarutvecklingsutmaning i New Delhi, som syftar till att skapa en inhemsk webbläsare för global användning, utrustad med en integrerad Controller of Certifying Authorities (CCA) Indien rotcertifikat.

Indian Web Browser Development Challenge (IWBDC)

Regeringen har tillkännagett ett betydande kontantpris på 3,4 crore rupier för utvecklare som uppnår denna bedrift. Denna utmaning är i linje med Indiens strävan att ha sin webbläsare som uppfyller internationella standarder samtidigt som användardata skyddas.

Webbläsarens förtroende för Indiens Controller of Certifying Authorities kommer att säkerställa säkra digitala signaturer, inklusive SSL (Secure Sockets Layer)-certifikat, som garanterar säker och krypterad kommunikation mellan en användares webbläsare och en webbsidas server.

Indiska tekniska start-ups, MSMEs, Companies och LLPs registrerade enligt Companies Act 2013 kan delta, med ett krav på minst 51 procents aktieinnehav av indiska medborgare eller personer av indiskt ursprung.

Arvind Kumar, kontrollör för certifieringsmyndigheter, konstaterade att Indiens snabba ekonomiska tillväxt kräver att man minskar beroendet av internationella webbläsare och teknologier.

Den verkställande direktören för C-DAC, SD Sudarshan, betonade betydelsen av detta drag för att skapa förtroende hos allmänheten och främja entreprenörskap.

Den öppna tävlingen, sponsrad av ministeriet för elektronik och informationsteknologi, uppmuntrar design och utveckling av en indisk webbläsare.

För att lära dig mer om de önskade funktionerna, stegen och ytterligare funktioner som ska införlivas i webbläsaren för utmaningen, kontrollera IWBD webbplats här.

Angående utmaningen säger IWBDC-webbplatsen,

‘Aatmanirbhar Bharat’, ett nyckelinitiativ från Indiens regering, förutser design, utveckling och tillverkning av betydande underenheter i Indien.

I linje med detta mål sponsrar ministeriet för elektronik och informationsteknologi (MeitY), Indiens regering, denna Open Challenge-tävling för att uppmuntra designen och utvecklingen av en indisk webbläsare för större enheter och plattformar med nödvändiga säkerhetsfunktioner, plugin-gränssnitt, som stöder den senaste tekniken baserad på industristandarder, samtidigt som den tillgodoser inhemska krav.

Den utvecklade indiska webbläsaren måste ha sina egna förtroendebutiker, förinstallerade med CCA India Root Certificate, som är ett självsignerat certifikat och är det översta (rot)certifikatet i trädet, som fungerar som ett förtroende ankare.