Utgivningsdatum för Android L -uppdatering MIA

0 Shares

Medan Google gick in i detalj om sin nÀsta Android -uppdatering, för nÀrvarande kallad Android L, misslyckades det med att leverera ett Android L -utgivningsdatum. Tack vare rykten har vi dock en uppfattning om nÀr Android -anvÀndare kan förvÀnta sig att Android L -versionen kommer.

Idag pÄ Google I/O 2014 i San Fransisco, tog företaget scenen för att tillkÀnnage en rad nya produkter inklusive smartwatches, det nya Android Auto -initiativet och företagets senaste version av Android, Android L. Android L kommer att vara den uppdatering som ersÀtter Android 4.4 KitKat nÄgon gÄng i framtiden. Och medan Google pratade mycket om vad Android -anvÀndare kan förvÀnta sig av framtiden, lÀmnade det en enorm bit av pusslet.

Android L kommer att leverera ett antal nya funktioner till Android -anvÀndare, inklusive ett tweaked UI, förbÀttrade meddelanden, Project Volta som ger bÀttre batteritid och mycket mer. Det Àr en uppdatering som företaget sÀger Àr en av sina största hittills och det Àr en uppdatering som kommer att bli tillgÀnglig i morgon, Ätminstone för vissa anvÀndare.

iPhone-5s-Nexus-5

Google meddelade att det kommer att slÀppa en tidig förhandsvisning till Nexus 5 och Nexus 7 -anvÀndare imorgon. Den tidiga förhandsvisningen kommer att fungera som en beta för dem som vill fÄ tag pÄ Android L: s funktion innan den publiceras. Det liknar vad Apple gör med sina iOS -uppdateringar inklusive Ärets iOS 8 -uppdatering som slÀpptes för utvecklare strax efter utvecklarkonferensen.

Även om Apple erbjöd ett slutspel i form av en iOS 8 -version under hösten, kunde Google inte meddela ett lanseringsdatum för Android L eller till och med ett specifikt Android L -utgivningsfönster. Den nĂ€mnde dock att den planerar att slĂ€ppa programvaran nĂ„gon gĂ„ng under 2014. Detta har lĂ€mnat Android -anvĂ€ndare att stĂ€lla frĂ„gor och letat efter svar. Och medan Google inte pratar om Android L -utgĂ„van, har rykten redan börjat kvittra.

I uppbyggnaden till Google I/O hörde vi ganska mycket om Nexus 8 -surfplattan, en surfplatta som förmodligen utvecklas av HTC. Google tillkÀnnager alltid ny Nexus -hÄrdvara med ny Android -programvara och Nexus 8 ryktas verkligen vara enheten som hjÀlper till att inleda en helt ny era av Android -programvara.

androidl

Rykten om Nexus 8 pekar pÄ en ankomst i ett av tvÄ fönster, Q3 eller Q4. Rykten om Nexus 8 pekade initialt pÄ en ankomst i juli, samma mÄnad som förra Ärets Nexus 7, men man tror nu att den kan komma senare under Äret i fjÀrde kvartalet. Med andra ord, vid denna tidpunkt finns det tvÄ troliga scenarier för lanseringsdatum för Android L -uppdateringar.

Först kunde Google skjuta Nexus 8 i sin vanliga Nexus surfplatta sommarens slÀppdatum. Det skulle betyda nÄgon gÄng i juli. Och Àven om det hÀr skulle vara spÀnnande för dem som Àr pÄ marknaden för en ny surfplatta och för dem pÄ marknaden för Android L, Àr detta ett lÄngt skott med tanke pÄ att Google stÀndigt sa att mjukvara fortfarande var mycket pÄ gÄng.

Ett företag som Google kan fÄ mycket gjort pÄ en mÄnad eller sÄ, men det ser ut som att den hÀr uppdateringen kommer att behöva en hel del polering innan den rullas ut till allmÀnheten i stort.

Det andra scenariot fokuserar pÄ Nexus smartphone -slÀppfönster. Vanligtvis tillkÀnnager Google en ny Nexus -smartphone i oktober och sÀnder den live i november. Rykten tyder pÄ att en Nexus 6 Àr död i vattnet vilket innebÀr att Nexus 8 potentiellt kan ta plats för Nexus -smarttelefonen och anlÀnda strax före semestern och Black Friday.

Nexus 4 Android 4.4.3 Granskning tidigt - 1

Google fördjupade sig inte heller i enheterna som skulle fÄ Android L -uppdateringen. Medan Android L -beta kommer att gÄ till Nexus 5 och Nexus 7, lÀmnades Nexus 4 och Nexus 10 -Àgare i kylan. Nexus 4, Nexus 10 och Nexus 7 2012 fyller alla tvÄ i Är och Google Àr kÀnt för sin 18 mÄnaders policy för Android -uppdateringar. Android 4.4 trÀffade inte Galaxy Nexus eftersom den var mer Àn 18 mÄnader gammal nÀr den slÀpptes.

Nexus 5 och Nexus 7 Android L uppdateringar verkar bekrÀftas och Android L uppdateringar för HTC One M8 och HTC One M7 Àr faktiskt bekrÀftade. HTC slÀppte nyligen ett uttalande som sÀger att det skulle uppdateras bÄde till nÀsta version av Android. Företaget utfÀrdade emellertid inga detaljer om lanseringsdatumet och sa bara att det skulle skjuta uppdateringarna live inom 90 dagar efter Android L: s ankomst.

SÄ medan Android L -utgivningsdatumet verkar vara sÀkert för 2014, kan Android -anvÀndare behöva utstÄ en lÄng vÀntan, inte bara pÄ lanseringen utan pÄ ett meddelande om lanseringen.

0 Shares