Ut med Google och In med Yahoo, vad betyder Apples nya partnerskap för iOS 7?

0 Shares

Efter att ha förklarat termonukleärt krig mot Android har Apple avvisat sin största innehållspartner Google och tagit bort inbyggda, inbäddade tjänster som YouTube och Google Maps från sin plattform. Det sura förhållandet mellan Apple och Google kan vara en positiv välsignelse för Yahoo, som har varit en av de första – tillsammans med Google – partner för att tillhandahålla innehåll för iOS -plattformen, med Google som har tagit ut Yahoo tidigt med mer märkbara tjänster som YouTube , standardsökning och kartor. Ironiskt nog kanske det nya Yahoo leds av en gammal Google -alun.

yahoo-iphoneOch med före detta Googler Marissa Mayer i spetsen har Yahoo gjort ett större tryck på den viktigare och mer lukrativa mobilmarknaden. Företaget är en av de ledande apps-utgivarna till iOS och en ny dedikation till mobilutrymmet kan vara precis rätt ingrediens för att bli ännu mer mysig med Apple.

Enligt Wall Street Journal har de två företagen varit i samtal för att få mer av Yahoos innehåll och tjänster till Apples enheter. Yahoo tillhandahåller redan väder (native app), aktier (native app) och sportpoäng (via Siri) till Apples iOS -enheter, och den listan kan växa till att omfatta nyheter, sportinformation och andra Yahoo -egenskaper. Tidningen säger att en affär ännu inte har blivit inkräktad.

Och även om Yahoo inte konkurrerar direkt med Apple på det sätt som Google gör med sitt mobila Android -operativsystem, kan Apple fortfarande behöva utvärdera alla affärer det bläcker försiktigt. Yahoo, som tidigare hade tecknat ett tioårigt avtal med Microsoft, kan indirekt konkurrera med Apple eftersom Bing-sökleverantören gör det mobila operativsystemet Windows Phone som tävlar mot Apples iOS.

Inget är riktigt säkert än, men om något händer kan vi förmodligen förvänta oss att se Apple debutera nytt innehåll från Yahoo på sin WWDC -konferens för utvecklare i sommar. Detta skulle också vara platsen där nästa generations iOS 7 ryktas introduceras, och troligtvis om ett Yahoo-partnerskap gör det här kan vi se resultatet av det i nästa iPhone 5S.

0 Shares