USB-alternativ visas när du ansluter mobilen till datorn. Vilken man ska välja

0 Shares

USB-alternativ visas när du ansluter mobilen till datorn

Har du någonsin undrat vad alla dessa alternativ som visas på skärmen på din telefon betyder så fort du ansluter den till datorn? Vissa av dem är ganska tydliga, men andra går förlorade i ett konglomerat av akronymer som vi kanske inte helt förstår.

Att ansluta en mobiltelefon till en USB är en av de mest utbredda och användbara funktionerna vi kan hitta. En koppling som föddes i och med dagens smartphones och som har öppnat en värld av möjligheter. Naturligtvis “inrymmer” den i sitt inre flera alternativ som inte är så tydliga när vi ansluter.

För att få lite ordning mellan alla USB-anslutningsverktyg som mobiltelefonen erbjuder har vi skapat denna korta handledning. För att välja mellan det ena eller det andra behöver du bara visa anslutningsaviseringen som visas överst på din telefon och välja den som passar dina behov bäst.

alternativ USB

USB-anslutningsmöjligheter från mobil till PC

När du har visat den här panelen kommer du att hitta dig själv, beroende på din mobils fabrikat och modell, några alternativ eller andra. Dessa är vad de flesta tillverkare brukar erbjuda.

Ladda mobilen

Det finns inte mycket förklaring. Om du aktiverar det här alternativet, eller det som heter “Överför inte data”, vad du kommer att uppnå är att din smartphone endast ansluts till datorn för att använda dess energi. Logiskt är det inte ett rekommenderat alternativ eftersom spänningen på en dator, än mindre den för en bärbar dator, aldrig kommer att vara densamma som för att ansluta telefonen direkt till strömmen.

Låt oss säga att du kan använda detta USB-anslutningsalternativ om du inte har bråttom att ladda telefonens batteri och det du är mest intresserad av är att den inte stängs av.

Filöverföring (MTP)

Huvudalternativet genom vilket vi alla ansluter vår mobil till datorn, antingen med Windows eller MacOS. MTP står för Media Transfer Protocol och, som du kommer att gissa, när denna konfiguration väljs kommer teamet att tro att telefonen är en bärbar multimediaspelare, vilket till viss del beror på att vi inte slutar använda den som en hårddisk där vi lagrar foton, musik, dokument och alla andra typer av filer.

mobil som unidad USB

Genom att välja det här alternativet ser du hur mobilen identifieras bland Windows-alternativen som en extern enhet som du kan komma åt mapp för mapp för att se innehållet och enkelt skicka det till din dator.

PTP

PTP står för Image Transfer Protocol. I det här scenariot luras datorn att tro att telefonen är en digitalkamera. Det är faktiskt ett mer begränsat alternativ än det tidigare eftersom det, istället för att arbeta med någon typ av fil, bara lämnar oss med de bildformat som vi har lagrat i telefonens internminne.

Av denna anledning rekommenderar vi endast att använda det här verktyget när MTP-alternativet inte kan upprätta anslutningen eller om du använder ett bildredigerings- och katalogiseringsprogram som gör det enklare att importera filerna på detta sätt.

Dela anslutning via USB

En av de mest användbara funktionerna, speciellt när vi går igenom anslutningsproblem med Wi-Fi-nätverket i vårt hem eller vi inte direkt har ett nätverk att ansluta till med den bärbara datorn. Detta kommer att tillåta oss att dela dataanslutningen som vi har tecknat på smarttelefonen med datorn, med åtföljande dataförbrukning förstås.

jämför data Huawei

Om vi ​​markerar det här alternativet kommer vi att förvandla vår smartphone till bara ett slags bärbart modem, istället för att dela anslutningen trådlöst, kommer vi att göra det via USB-kabeln och undvika komplexa konfigurationer.

MIDI

Detta är ett av lägena som bara visas på vissa märken av mobiler och som du sällan kommer att använda.

Detta är en inbyggd funktion med Android Marshmallow som är fokuserad på ljudfiler. Musical Instrument Digital Interface, är en standard som låter dig koppla instrument till mobilen, men i verkligheten är det inget som vi kommer att använda mycket när vi synkroniserar telefonen med PC:n.

Varför kan jag inte hitta något av dessa alternativ?

Världen av USB-anslutning är väldigt brett och växlar inte bara mellan märken, utan verktyg kan läggas till eller tas bort även om det är en smartphone från samma företag, men med ett annat operativsystem. I allmänhet tillåter alla smartphones på marknaden filöverföring och möjlighet att ladda mobilen när den ansluts till datorn men beroende på varje tillverkare kan resten av alternativen variera.

Puerto USB tipo C del Honor view30 Pro

Till exempel, i fallet med Google Pixel, när du ansluter telefonen via USB till datorn, kommer du att se att ett extra alternativ “Android Auto” visas. På samma sätt, på Xiaomi-mobiler kanske du inte hittar MIDI-alternativen eller att förvandla din telefon till ett externt modem anslutet med kabel till datorn.

Hur som helst så finns det verktyg på Internet, som de vi kommer att se härnäst, som låter dig ansluta telefonen till datorn för att aktivera andra funktioner.

Vad mer kan du göra med din mobil genom att ansluta den till USB

Dessa alternativ kräver extra programvara och kommer inte att visas direkt på telefonskärmen när vi ansluter dess USB-kabel till datorn, men de är värda att prova för de verktyg de tillhandahåller användaren.

Se mobilskärmen på PC:n

En av de främsta användningsområdena som vi kan ge USB-anslutningen mellan telefonen och datorn är att se allt innehåll i vår smartphone replikeras på skärmen på vår dator. På så sätt kan vi ta emot samtal, läsa aviseringar, kolla meddelanden och göra allt vi skulle göra med vår mobil men på en stor skärm, utan att ständigt behöva konsultera dess lilla display. Det finns märken som redan har verktyg dedikerade till det som Samsung,

  • Samsung Dex: Namnet “DeX” kommer från “Desktop Experience”, som perfekt beskriver vad det gör. DeX förvandlar gränssnittet på din Samsung-telefon till något som är mer som en PC och gör det möjligt att se dess innehåll på vilken som helst av enheterna. Till en början krävde DeX Samsungs proprietära dockningsstation och en trådbunden anslutning för att fungera, men idag fungerar det trådlöst.
  • Din telefon, från Microsoft : Även om det först krävdes en USB-kabel för att ansluta telefonen till datorn och se dess innehåll via Microsofts “Your Phone”-app, behöver du nu bara ha ditt OneDrive-konto för att göra det. Allt du behöver är en smartphone med Android 7.0 eller högre och företagets autentiseringsuppgifter.

din telefon

Använd mobilappar på din dator

Utan tvekan det mest intressanta med se innehållet i din mobil på den stora skärmen är att kunna använda Android-appar från din dator. Så vi kan använda ett tangentbord och en mus för att navigera genom dem och göra det mycket enklare att skriva texter, dela meddelanden eller utbyta filer som vi har lagrat på datorn genom appar för snabbmeddelanden.

Naturligtvis handlar det om spel. Idag väger nästan alla Android-titlar att spelas på pekskärmar och av denna anledning är det inte det mest optimala att spela dem från PC:n, om du inte konfigurerar om din kontroll för att använda tangentbord och mus. Då kan du spela titlar som Fortnite eller Call of Duty Mobile som aldrig förr.

0 Shares