USA:s flygvapen utvecklar sin första hypersoniska missil

0 Shares

En av de många skvadronerna i det amerikanska flygvapnet som nyligen testades en missilspets för ett hypersoniskt vapen. Denna mycket farliga spets med mycket hög sprängskada kommer att läggas i en missilmodell som håller på att utvecklas för detta amerikanska militärorgan.

Den här typen av missiler är en hypersonisk modell som kan nå hastigheter som är upprörande, på ungefär 9 000 kilometer i timmen. Vid dessa hastigheter kan det här vapnet förstöra alla mål det träffar.

Förmåga att röra sig trots sin hastighet

Detta vapen är uppdelat i flera delar. En av dem ansvarar för att lyfta och att föremålet får fart i luften. När målet har uppnåtts i form av höjd och hastighet , är denna del lossad från strukturen och tillåter missilen att ha en större lätthet att röra sig och kan till och med nå mer än 11 ​​000 kilometer i timmen.

Misil

Även om den går i en hastighet som är galen, kan den göra olika banor i luften och röra sig åt vilken sida som helst, vilket gör den till en mycket svårt vapen för att söka och förstöra.

För att säkerställa att detta vapen har en mycket större destruktiv kraft som också gör att den kan eliminera mer än ett mål samtidigt, spetsen på missilen kommer att ha ett explosivt vapen som när det detonerar kommer det att orsaka ammunitionen som ska delas ut vid terrängen där utbrottet inträffar.

Ett destruktivt vapen

Att utveckla detta förödande explosiv teknologi har den amerikanska militären varit tvungen att utföra många tester för att få information som skulle göra det möjligt för denna missil att få optimal prestanda och utan fel. Ett av problemen teamet hade i början var designen. Det var till och med nödvändigt att studera egenskaperna hos den explosiva ammunition som hittades inuti missilspetsen.

Misil

För tre månader sedan genomfördes det första testet med denna missil, vilket var ett misslyckande eftersom den del som ansvarar för att ge den hastighet och höjd fungerade inte . Det förväntas dock att ett test kommer att genomföras snart igen, eftersom de kontroller som har gjorts med explosiv ammunition gick som planerat.

Därför verkar det som att framtiden för krigföring när det gäller missiler är nära att genomgå en rotation . Även andra rivaliserande makter i USA utvecklar andra mycket futuristiska vapen som kommer att ta krig till nästa nivå.

0 Shares