USA vill skapa ett mikrovågsvapen för att förstöra drönare

0 Shares

Faktum är att den amerikanska armén har förberett en budget på 18,73 miljoner dollar för år 2022 för att genomföra utvecklingen, integration och testning av ny teknik som leder till konstruktion av högeffekts mikrovågsvapen, som skulle tjäna till att förstöra både enstaka drönarhot och svärmar av dessa.

USA vill skapa ett mikrovågsvapen för att förstöra drönare

Vapnet, under utveckling

Enligt ett schema etablerat i arméns dokument planerar företaget att genomföra en utvecklingsfas för att etablera ett högeffekts mikrovågsvapen från år 2022 till andra kvartalet år 2023. Olika prototyper planeras att skapas fram till slutet av 2022, och gör sedan ett test på systemet under första kvartalet 2023 och levererar en prototyp av nämnda vapen under tredje kvartalet 2023.

Arma mikroondor

Denna tjänst utvecklas av US Air Force, som ansvarar för forskning och utveckling. Den som för sin del bidrar med pengarna för att bygga prototyper är armén. Detta system vill vara en implementering som ett skydd mot indirekta bränder och att användas på fasta platser mot missiler, drönare, raketer, artilleri och granatkastare.

På Kirtland Air Force Base, New Mexico, vapnet känt som THOR demonstrerades i februari i år. Med start 2024 planerar armén att genomföra fälttester.

Fler vapen under utveckling

Budgethandlingarna talade också om ett annat vapen, interceptorn med låga säkerhetseffekter, som armén har planerat för det fjärde kvartalet i år för att integrera och testa detta vapen, som slutar under tredje kvartalet 2022. Den slutliga integrationen kommer att avslutas under fjärde kvartalet i år . första kvartalet 2023 och det kommer att börja produceras under andra kvartalet samma år.

Drönare

Det här vapnet testades av tre leverantörer i år i Arizona: Aurora Flight Sciences (ägs av Boeing), Elta North America och Xtend. Denna demonstration var den första i en serie evenemang som kommer att hållas två gånger om året, där eventuella problem kommer att kontrolleras för att lösa dem och därmed ta in dem optimal operation till slagfältet.

Pentagon vill också demonstrera potentiella vapenkapaciteter mot obemannade fordon, med start i september i år med bärbara enheter som kommer att förstöra små drönare.

0 Shares