Upptäck säkerhetssårbarheter med Ugly Ducklin

0 Shares

Ugly Ducklin hjälper till att förhindra säkerhetsintrång

Detta nya verktyg, kallat Ugly Ducklin, har skapats av Upptäcka . Det är programvara med öppen källkod som är tillgänglig för alla användare. Det designades ursprungligen för att ge etiska hackare ytterligare ett alternativ att arbeta och förbättra säkerheten. Men det är något som är tillgängligt för alla som vill ladda ner och använda det.

Upptäck säkerhetssårbarheter med Ugly Ducklin

Dess uppdrag är att hitta webbsårbarheter så fort de dyker upp. Målet är att förhindra, att fungera som en varningssignal, så att hackare kommer för sent och inte kan sätta in sina attacker. Det är något väldigt viktigt för organisationers säkerhet, så att de hela tiden kan veta om deras system är korrekt uppdaterade och inte har någon typ av säkerhetsproblem.

Detta program är baserat på upptäckter som användare kan göra i samarbete med säkerhetsforskarna på Detectify. Således gör de på ett automatiserat sätt dessa upptäckta fel tillgängliga för användarna och tack vare Ugly Ducklin kan de implementera uppdateringar så snart som möjligt eller rätta till sårbarheter som kan utnyttjas av cyberbrottslingar och påverka integritet och säkerhet.

I grund och botten vad en etisk hackare kan göra när de hittar en sårbarhet är att skriva en modul som en JSON-fil och testa den i detta open source-verktyg för att se vad som fungerar. Senare kommer Detectify att distribuera den filen på sin plattform och skicka dessa upptäckter till system- eller applikationsutvecklare så att sårbarheterna kan åtgärdas så snart som möjligt.

Detectar vulnerabilidades de seguridad

Tid, en grundläggande roll i säkerhet

Som forskarna bakom detta projekt antyder, tid i säkerhet har en mycket viktig vikt. Ju tidigare ett fel kan upptäckas, vad det än är, desto bättre är det att kunna lösa det så snart som möjligt. Detta kommer att hjälpa utvecklare att åtgärda problemet innan hackare utnyttjar det, vilket påverkar både enskilda användare och företag och organisationer. Vi har redan sett hur man använder Windows för att hitta nätverkssårbarheter.

Detta gör det mycket viktigt att genomföra täta kontroller på vår utrustning. Vi måste se till att vi har de senaste versionerna av operativsystemet, såväl som alla program som vi har installerat. Annars kan vi använda föråldrad programvara som kan utnyttjas av tredje part och äventyra vår integritet.

I denna mening är Ugly Ducklin ett nytt verktyg som hjälper till att undvika allt detta som vi nämnde. Vi kan ladda ner det från GitHub. Det är helt free och öppen källkod, tillgänglig för alla som vill prova. Ytterligare ett alternativ som vi kan ta hänsyn till för att förbättra säkerheten för vår utrustning.

0 Shares