Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Upptäck om en dörr eller ett fönster öppnas med denna 20-euro-enhet

Öppna fönster- eller dörrsensor

Upptäck om en dörr eller ett fönster öppnas med denna 20-euro-enhet

Till spara elektricitet hemma är ett av tipsen du alltid kommer att se att kontrollera när dörrar och fönster öppnas. Tänk till exempel på vintern, när det är väldigt kallt ute och du sätter på värmen. Om du lämnar fönstret öppet måste du förbruka mer el eller gas för att värma upp ett rum. Samma sak om du öppnar en dörr.

För att förhindra att detta händer, samt upptäcka möjliga inkräktare i hemmet, förhindra att ditt husdjur flyr eller har några problem genom att lämna en dörr eller ett fönster öppet, kan du använda en sensor . Det är en enhet som du ska placera på dörren eller fönstret som intresserar dig och meddelar dig så fort den upptäcker att den har öppnats.

Denna typ av enhet är kompatibel med Alexa och Google Home . Den skickar en varning till din mobiltelefon om den upptäcker att ett fönster eller en dörr har öppnats. Dess funktion är mycket enkel, eftersom det i grunden är en sensor som du ansluter till dörren och en annan till dörrkarmen (den fasta delen, den som inte öppnas). Så fort dörren separeras från karmen känner den av att den är öppen. Sensorn och magneten är mindre än 10 mm från varandra, så det är känsligt så fort de är isär.

Det fungerar via Wi-Fi med 2,4 GHz-bandet. Även om den inte har en siren eller larm, skickar den ett varningsmeddelande till mobilen inom några sekunder när den har upptäckt att en dörr eller ett fönster har öppnats.

Detectar puerta o ventana abierta

Mycket användbar för många situationer

Om du undrar vilken nytta en sensor har för att se om dörren eller fönstret har öppnats, är sanningen att du hittar flera. En av dem är att undvika onödig energiförbrukning . Förhindra till exempel att ett fönster öppnas och kommer in i kyla eller värme. Om du ska sätta på luftkonditioneringen eller värmen är det viktigt att förhindra att det händer.

Det är också användbart om du till exempel har husdjur. På grund av ett förbiseende har du kunnat lämna en dörr eller ett fönster på glänt och du har kunnat öppna den för att komma ut. Genom att få en larm på din mobil kan du vidta åtgärder så snart som möjligt så att inga problem uppstår.

Dessutom, även om det inte är dess huvudfunktion, kommer det också att göra det meddela dig om det finns inkräktare . När allt kommer omkring kommer den att upptäcka att ett fönster eller en dörr har öppnats felaktigt och det kan ha varit av en inkräktare. När du får ett meddelande på din mobil inom några sekunder (från 2 till 8 normalt) kan du vidta åtgärder direkt.

Kort sagt, som du kan se kan du använda hemautomation för att hela tiden veta när en dörr eller ett fönster har öppnats. Du kan placera den var som helst, eftersom installationen är enkel och du behöver bara ha båda enheterna nära (sensorn och magneten) för att den ska fungera och ha tillgång till ett Wi-Fi-nätverk.