Upptäck de olika mobila slowmotion-lägena och hur det fungerar

Olika mobila slowmotion-lägen

I dag kamerorna som kommer utrustade i mobiler har blivit en av de mest värdefulla tillgångarna när man väljer vilken typ av terminal som helst. Detta beror på att telefoner har vunnit mycket mark under åren till traditionella kameror, inte bara när det gäller kvaliteten för att ta bilder, utan också när det gäller inspelning av vilken typ av video som helst.

Det är mycket vanligt att hitta en mängd olika alternativ och funktioner inom alla kameraapplikationer på våra telefoner. Om vi ​​tittar tillbaka kan vi se hur det var för inte så länge sedan från den tiden då vi var tvungna att välja alternativen för fotografering eller videoinspelning väl. Och hur skulle det kunna vara annorlunda, den senaste trenden som terminalerna i mellanklass och avancerade erbjudanden är slow motion inspelning .

Vad den består av och dess olika lägen

För dig som inte vet eller inte har haft nöjet att prova denna funktion på sina mobiler. Detta alternativ låter dig fånga olika scener med maximal skärpa som är praktiskt taget omärkliga för våra ögon.

camara lenta

Det är också sant att de senaste åren har alla mobila enheter gjort så stora framsteg att de kommer som standard med allt mer komplett astrofotografering och redigeringslägen. Men en av funktionerna som tar handflatan för dess stora framsteg är den långsamma eller superslow motionen . Den enda nackdelen är att för att spela in den här typen av video måste vi veta hur det fungerar och de olika alternativen som finns idag.

Slow motion-lägen

Det är viktigt att veta det slow motion inspelning uppnår en unik visuell effekt, som i grunden kommer från att sakta ner en handling för att fånga fler detaljer. För detta måste videorna ha fler bilder per sekund än i en enkel inspelning. Med detta är det möjligt att få ett större antal bilder, vilket ger användaren en känsla av att scenen är längre än normalt och passerar långsamt.

Det som är bra är att idag har de flesta mobiler som vi kan hitta på marknaden någon typ av detta inspelningsläge, antingen i mellanklassen eller i de avancerade terminalerna . Även om det också kommer att bero på de ytterligare inställningarna som ingår i kameran på en viss enhet, till och med obemärkt för många.

videor cámara lenta móvil

I våra enheter hittar vi, när vi spelar in en video, det traditionella läget eller ett av de olika slowmotion-lägen . Beroende på vilken mobil du har kan du hitta följande slow motion-inspelningslägen:

  • 4X (120 fps) och 8X (240 fps) : detta är den grundläggande slow motion, som uppfyller standardfunktionen i detta läge. Med båda lägena kommer vi att kunna fånga olika snabba rörelser och få dem att se ut som en biograf.
  • 32X (960 fps): det här läget kommer att vara perfekt för att fånga de rörelser eller föremål som rör sig i högre hastighet. Som till exempel fall av vattendroppar eller explosion av en bubbla.
  • 64X (1920 fps) : Om vi ​​höjer ribban lite mer hittar vi det här läget. Vilket kommer att vara idealiskt för att fånga de objekt som rör sig i hög hastighet.
  • 256X (7680 fps) : det senare läget blir juvelen i kronan. Vi kan spela in alla typer av explosioner och händelser som inträffar nästan flyktigt. Det vill säga, vi kommer att kunna konvertera 0,12 sekunders video på 32 sekunder.

Du måste veta hur du väljer läge för varje bild

Man måste alltid komma ihåg att varje hastighet har olika upplösning, så syftet med vilket vi ska använda slow motion måste också variera. Och som vi har kommenterat tidigare, beroende på vilken terminal vi har, vi kan spela in i en eller annan hastighet .

rosa grabada en vídeo a cámara lenta

Dessutom måste det noteras att när vi spelar in med mer än “fps” eller bildrutor per sekund , mer utrymme kommer att uppta videon i den mobila lagringen och därför kommer bearbetningstiden att vara mer eller mindre snabb. Och inspelningsfönstret har också ett inflytande, eftersom det är direkt relaterat till inspelningskvaliteten. Vad betyder det här? Tja, ju fler bilder per sekund den har, desto högre kvalitet.

Skillnader mellan slow motion och slow motion

Sedan en tid tillbaka har många smartphones åtföljts av dessa två funktioner för att spela in videor på ett helt annat sätt än vanligt. Om vi ​​börjar se skillnaderna mellan dessa två lägen kommer vi att se att i Slow Motion, eller super slow motion, kommer det att tillåta oss att spela in saker som vi aldrig har sett dem i verkligheten och fånga unika ögonblick. Å andra sidan blir inspelningshastigheten i normal slow motion lite högre. Så videorna blir lite snabbare.

Slowmotion-videor tar upp mer?

Vi har redan varnat för det tidigare, och sanningen är den slow motion-videor upptar ett större lagringsutrymme på terminalen än vanliga videor. Mer än något annat beror det på antalet bilder per sekund som slutresultatet innehåller. Vi ger dig ett exempel, en video inspelad i HD-upplösning vid 60 fps kommer att uppta mer utrymme än samma klipp inspelat i HD, men med 30 fps.

Håll koll på rörelserna

Det är självklart att så låg rörlig video utan rörelse skulle inte vara meningsfullt. Du bör dock alltid vara tydlig med dessa rörelser, eftersom när du spelar in i detta läge kommer alla rörelser att förstoras. Många rekommenderar till och med att planera scenerna du vill spela in med syftet att resultatet blir bra.

Huawei P30 Lite kamera lenta

På så sätt kan var och en av rörelserna verkligen uppskattas och det blir möjligt att återge videor med olika situationer på ett överraskande sätt. Därför, om du vill spela in något i slow motion och avsikten är att få det att se bra ut, du kommer att behöva skjuta snabba rörelser , men inte plötsliga rörelser.

Ljuset kommer att vara din allierade

Tänk på att när du spelar in videor i slow motion med en mobil måste du tänka på att den här typen av inspelnings främsta vän är lätt. Och det är det för denna typ av videor krävs en låg ISO . Det vill säga när ljuset börjar slockna kommer videon att fortsätta att spelas in, men varje bildruta kommer att ha ett större flimmer. Det är därför det alltid kommer att vara viktigt att ha tillräckligt med ljus för att göra det korrekt.

Akta dig för värmen

Vi har redan berättat om det extra utrymme som inspelning av video i slow motion kan innebära. Men det är också viktigt att veta att denna process kommer få vår mobil att förbruka många mer resurser än vanligt . Så mycket att vi till och med skulle kunna få terminalen att värmas upp mer än nödvändigt, och mer om vi är på en plats med hög temperatur eller mitt på gatan i full sol. I värsta fall skulle en snabb temperaturhöjning leda till att mobilkameraappen stängs automatiskt av operativsystemet.

Relaterade Artiklar

Back to top button