Uppspelning av iPhone 6 4K är möjlig

0 Shares

IPhone 6 är en mycket kraftfull enhet med sin 64-bitars A8-processor, men det har upptäckts att den nya smarttelefonen från Apple kan hantera 4K-video.

Enligt utvecklarna bakom Mac-appen WALTR kan iPhone 6 spela 4K-videor direkt ur lådan. Videon nedan visar bevis på att Apples nya enhet kan spela 4K-videor med en upplösning på 3840 × 2160.

IPhone 6 har en upplösning på 1334 × 750, medan iPhone 6 Plus vaggar en full HD-upplösning på 1920 × 1080, vilket innebär att ingen av enheterna skulle kunna visa detaljerna i en 4K-video tillräckligt, men de skulle åtminstone kunna spela den här typen av videor om en användare skulle ha lagrat dem på enheterna. Dessutom är det möjligt att du kan ansluta din iPhone 6 till din 4K-skärm och titta på dem på en större skärm eller hacka dig igenom AirPlay för att spela dem trådlöst, även om det kanske inte är bra för din nätverksbandbredd.

Naturligtvis är det också mycket osannolikt att de flesta användare kommer att vilja titta på 4K-videor på sin iPhone 6 ändå, tack vare de stora filstorlekarna som du oundvikligen kommer att stöta på, liksom det faktum att 4K bara inte är mainstream ännu . Ändå vet man att förmågan finns där mycket om vad iPhone 6 kan om du vill titta på 4K-video i framtiden.

Denna utveckling får oss också att undra över framtida produkter från Apple. Är det möjligt att det Cupertino-baserade företaget kan skjuta iPhone 6s A8-processor till nästa Apple TV? Detta skulle innebära att det skulle stödja 4K-innehåll direkt ur lådan, vilket gör det till en av de första streaminglådorna som gör det.

Plus, Apple har redan gått utöver 4K genom att introducera sin nya iMac med Retina-skärm förra månaden, som kommer med en imponerande 5K-skärm som skulle skämma alla 4K-tv.

Retina iMacs design har inte förändrats jämfört med förra generationen, vilket inte är så förvånande, men Apple presenterade bara en 27-tums Retina-modell den här gången. En 21,5-tums Retina iMac var en no show, men rykten tyder på att vi fortfarande kommer att se en inom en snar framtid, troligen tidigt nästa år.

imac-näthinna

När det gäller de nuvarande icke-Retina-iMac-enheterna håller de sig kvar i sortimentet som billigare alternativ, och den nya Retina-modellen är helt enkelt det dyrare alternativet som börjar på 2499 $. Det här liknar hur Retina MacBooks först introducerades 2012, med icke-Retina-modeller som fortfarande stannade kvar i sortimentet tills de så småningom överträffades av alla Retina-modeller. Samma sak kan hända med iMac om ett par år.

Apple uppdaterade redan sin iMac-serie tidigare i år när 21,5-tumsmodellen på grundnivå fick 200 $ prissänkning, men såg också en liten minskning i prestanda. Från detta flyttade Apple den tidigare nybörjarmodellen till mellanklassposition. Den nya nybörjarvarianten har en 1,4 GHz dual core Intel Core i5-processor med 8 GB RAM och 500 GB lagringsutrymme till ett pris av 1 099 USD.

Den nuvarande 27-tums iMac på nybörjar har en 3,2 GHz fyrkärnig Core i5-processor med 8 GB minne och en 1 TB hårddisk som börjar på 1 799 USD.

Om du vill skaffa en av de nya snygga Retina iMac-enheterna före jul kan du bättre agera nu, eftersom leveransuppskattningarna snabbt glider.

0 Shares