Uppdatering av Windows 11 kommer att gå snabbare tack vare sina små patchar

0 Shares

Månatliga uppdateringar kommer att vara upp till 40 % mindre

Över tid, Windows 10-uppdateringar har växt mycket. Detta beror på att alla patchar är “kumulativa”. Det vill säga, utöver de nya korrigeringarna innehåller var och en av korrigeringarna alla tidigare korrigeringar så att alla datorer alltid är uppdaterade, i säkerhet och kvalitet, även om de inte har installerat en tidigare korrigering.

Uppdatering av Windows 11 kommer att gå snabbare tack vare sina små patchar

Ju större uppdatering, desto längre tid tar det att ladda ner och desto längre tid tar det att installera och komma igång på din dator. För att förhindra att detta fortsätter har Microsoft gjort ändringar i uppdateringssystemen och, som de har bekräftat i den officiella Windows Update-konto , dessa kommer att vara upp till 40 % mindre än vad vi har sett hittills.

5. Windows 11 kommer att få kumulativa månatliga säkerhetsuppdateringar som är upp till 40 % mindre i storlek än kumulativa Windows 10-uppdateringar.

Bild

Inledningsvis förblir uppgraderingsplanerna desamma som alltid. Med andra ord kommer Microsoft att släppa en säkerhetsuppdatering den andra tisdagen i varje månad och en kvalitetsuppdatering i slutet av månaden. De säkerhetskorrigeringar , förutom att vara obligatoriskt, kommer att innehålla den senaste kvaliteten, kumulativa patchar för att uppdatera datorn och korrigera fel.

Dessutom kommer Windows 11 bara att få en funktionsuppdatering per år. Det här är de stora uppdateringarna som kommer packade med ändringar, nyheter och nya funktioner. Och vi kommer ihåg att var och en av versionerna av Windows 11 kommer att ha 24 månaders support, istället för de 18 månader som vi nu har med Windows 10.

Vi kan veta hur lång tid det tar att uppdatera Windows 11

En annan av ändringarna som Microsoft har förberett, och som redan kan testas i Insider-versionerna av Windows 11, är att vi från och med nu kommer att kunna veta hur lång tid en uppdatering tar att installera innan vi installerar den. När en patch har laddats ner och installerats på datorn, genom att starta om från Windows Update kommer vi att kunna veta hur lång tid det tar att installera det .

Aktualiseringstid för Windows 11

Förutom att kunna se när datorn kommer att vara ur funktion i Windows Update, kommer Microsoft också att visa den för oss i menyn på knappen för att stänga av datorn. På liknande sätt som vi kan göra i Windows 10, från den här menyn kan vi välja om vi vill uppdatera och stänga av eller starta om, eller stänga av eller starta om utan att installera uppdateringarna, vilket passar varje ögonblick bäst. Men inom avstängningsalternativen kan vi se hur lång tid det kommer att ta.

Tiempo installerar uppdateringar av Windows

På så sätt kan vi välja, eller göra det just nu (om vi inte kommer att behöva datorn vid det tillfället), eller skjuta upp det till en annan gång.

0 Shares