Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Uppdatering av iPhone 5 iOS 8.3: 5 saker du behöver veta

Förra veckan tog Apple äntligen sin iOS 8.3-uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch ur sitt betaprogram. Med detta i åtanke vill vi ta en ny titt på uppdateringen av iPhone 5 iOS 8.3 och berätta om fem saker som vi tror att alla iPhone 5-användare behöver veta just nu om enhetens senaste iOS 8-uppdatering.

I februari bekräftade Apple sin iOS 8.3-uppdatering med en release i sitt privata utvecklarprogram för utvecklare. Veckor senare släppte företaget iOS 8.3 beta till allmänheten så att iPhone-, iPad- och iPod touch-användare runt om i världen kan testa den nya programvaran före lanseringsdatumet. Den offentliga iOS 8.3 beta var den första i sitt slag och ett tecken på att det skulle komma.

IOS 8.3-uppdateringen för iPhone, iPad och iPod touch är mycket större än din vanliga stegvisa iOS-uppdatering. iOS 8.3 ger ett antal olika funktioner för iPhone- och iPad-användare, inklusive ett nytt Emoji-tangentbord, förbättringar för meddelanden och massor av buggfixar för iOS 8-problem. Det är en betydande release och en som många iPhone-användare har ögonen på.

iPhone-5-1

Vi har fått massor av frågor sedan onsdagens släpp och speciellt iPhone 5-användare är nyfikna på den nya uppdateringen. Det är inte så mycket överraskande. IPhone 5 är fortfarande i händerna på massor av människor och många användare har sett en nedgång i prestanda efter att ha flyttat till iOS 8.

Med nuvarande och potentiella iPhone 5 iOS 8.3-användare i åtanke vill vi ta en titt på vad vi tycker är de fem viktigaste sakerna att veta nu om iPhone 5 iOS 8.3-uppdateringen. Detta kommer att fungera som bron mellan våra första iOS 8.3-intryck och vår fullständiga iOS 8.3-recension som kommer någon gång inom en snar framtid.

iPhone 5 iOS 8.3 Uppdatering … Uppdatering

Jag har använt iPhone 5 iOS 8.3-uppdateringen varje dag sedan den släpptes på onsdag i ett försök att ge feedback till de av er som redan har installerat programvaran och de av er som fortfarande sträcker sig över staketet. Jag inser att beslutet om huruvida jag vill uppgradera inte är enkelt, speciellt för de av er som för närvarande är problemfria på en tidigare version av iOS. Jag har varit där själv. Som sagt, här är hur uppdateringen har utförts.

Medan jag har sett massor av människor klaga på problem med batterilivslängden har jag fortfarande inte märkt något onormalt batteriladdning på iPhone 5. Jag får fortfarande samma batterilivslängd som jag fick när jag först tog upp telefonen tillbaka hösten 2012.

iPhone-5

Anslutningar är också solida. Jag har inte märkt några problem med Wi-Fi, Bluetooth eller LTE under dagarna sedan iOS 8.3 släpptes. Och även om det kan vara otroligt för vissa av er, har jag inte stött på några buggar. Programvaran är extremt stabil ur buggsynpunkt, men som jag har noterat många gånger har buggar ett roligt sätt att avslöja sig dagar, veckor eller till och med månader efter att en uppdatering släpptes.

iOS 8.3 är för det mesta en solid uppgradering av min version av iPhone 5 men det finns fortfarande ett problem som fortsätter att bry mig.

En fråga kvarstår

Om du har följt min iOS 8-resa på iPhone 5 skulle du veta att jag såg en minskning av den totala hastigheten efter iOS 8.1-uppdateringen. Medan iOS 8.1.1, iOS 8.1.2 och iOS 8.2 erbjöd några små förbättringar har enheten inte lyckats fånga prestandan som jag fick innan iOS 8.1-utgåvan i oktober förra året.

I mina första iOS 8.3-intryck noterade jag att Apples senaste uppdatering misslyckades med att förbättra saker direkt. Och även om det var lite nedslående, hoppades jag att programvaran efter några dagar skulle utjämna sig själv. Ibland tar det några dagar innan en uppdatering löser sig.

Tyvärr ser jag fortfarande samma problem dagar efter iOS 8.3-utgåvan. Jag ser enstaka avmattning och fördröjning och enkla saker som att öppna en mapp eller bläddra genom hemskärmar känns ojämna, inte flytande som det borde. Det är frustrerande men inte så frustrerande som det kunde vara. IPhone 5 är inte längre min dagliga förare. Denna ära tillhör iPhone 6.

Om inte Apple lagar magi med en iOS 8.3.1-uppdatering eller en iOS 8.4-uppdatering, ser det ut som att det här kommer att fortsätta tills iOS 9-uppdateringen åtminstone. Det ryktas att iOS 9 är en massiv bug fix-uppdatering för iOS så jag hoppas att Apples ingenjörer kan finjustera och förbättra programvaran på en telefon som fortfarande är oerhört populär. Jag är optimistisk.

Om du äger en iPhone 5 och fortfarande är på staketet om iOS 8.3 rekommenderar jag att du väntar några dagar till, bara för att se om något ändras för mig och andra iPhone 5-användare.

Du kan fortfarande nedgradera till iOS 8.2

Nu är den här nästa biten extremt viktig för de av er som redan flyttat till iOS 8.2. För tillfället kan du installera iOS 8.3, se hur det körs och gå tillbaka till iOS 8.2 om du inte får kvalitetsprestanda.

Det finns ett kryphål som för närvarande låter dig iPhone 5-användare gå tillbaka till iOS 8.2. Apple kommer förmodligen att stänga upp det snart, när det slutar logga ut på iOS 8.2. Det kan hända varje dag nu. Vi har sammanställt en steg-för-steg-guide som tar dig igenom nedgraderingsprocessen om du vill prova iOS 8.3 just nu medvetna om att det finns ett sätt att komma ifrån det om du inte gillar det.

Problem med iOS 8.3

Problemen med hastighet är egentligen de enda problemen jag har upplevt hittills men det är uppenbart att mina andra iPhone 5-användare har stött på ett sortiment av problem med Apples senaste programvara.

iPhone-5-2

Apples diskussionsforum fylls med klagomål om Apples nya programvara och vi har påpekat ett antal olika iOS 8.3-problem som påverkar ägare av iPhone 5 och andra iOS 8.3-drivna enheter. De sträcker sig från batterilivslängdsproblem till mindre, mer isolerade problem som bara påverkar några få iPhone 5-användare.

Om du inte har installerat iOS 8.3 på din iPhone 5, vill du granska igenom användarfeedback innan du gör ditt drag. Från och med nu ser jag dock inga utbredda problem som påverkar iPhone 5 specifikt.

Korrigeringar för iOS 8.3-problem

Om du redan använder iOS 8.3 och du har problem med iOS 8.3 på din iPhone 5, notera att det finns några sätt att komma runt många av dessa problem.

Vi har sammanställt en lista över potentiella korrigeringar för några av de vanligaste iOS 8.3-problemen och vi föreslår att du håller ett öga på Apples forum för andra möjliga lösningar. Apples iOS-uppdateringar är aldrig perfekta. Du tar alltid en risk när du går till en ny iOS-programvara, särskilt på en äldre enhet som iPhone 5. Därför rekommenderar vi att du förbereder dig före installationen.

Med ingen iOS 8.3.1-uppdatering i sikte och en iOS 8.4 som för närvarande ryktas för sommaren, kommer de av er att hantera problem att behöva förlita sig på tredjepartsfixar i ett försök att jämna ut saker.