Uppdatering av iOS 8.3: Vad du kan förvänta dig

0 Shares

IOS 8.1.3 är den senaste versionen av iOS 8 och med en iOS 8.2-uppdatering som starkt ryktas för mars verkar den vara nästa i raden. En iOS 8.3-uppdatering för iPhone och iPad bekräftas också för framtiden och medan detaljerna förblir knappa vill vi sätta bordet och titta på vad vi förväntar oss av iOS 8.3-uppdateringen och dess släpp.

Under månaderna sedan den första iOS 8.0-utgåvan i september har Apple varit upptagen. Företaget lanserade sex iOS 8-uppdateringar som syftar till att begränsa iOS 8-problem och företagets radade ytterligare två iOS 8-uppdateringar för senare i år, uppdateringar som har många iPhone- och iPad-användare extremt glada.

iOS 8.1.3 fungerar som Apples senaste version av iOS 8 och för vissa gav den stabilitet till en mjukvara som inte alltid har varit samarbetsvillig. iOS 8-problem har varit ett stort problem för många iPhone- och iPad-användare och medan iOS 8.1.3 inte är perfekt har det hjälpt till att stabilisera vissa enheter (se: iPhone 5) månader efter iOS 8.0-uppgraderingen.

iPhone-5s-Review-2014-Apps-620x568

Apple är dock inte klar. Företaget bekräftade inte en utan två kommande iOS 8-uppdateringar för release. Den första, en iOS 8.2-uppdatering, en som förväntas leverera Apple Watch-support till iOS 8-användare. Den andra, en iOS 8.3-uppdatering, en annan viktig uppgradering som inte har gjort stora framsteg sedan den släpptes i betaprogrammet tidigare denna månad.

Med iOS 8.1.3-problem som virvlar runt och iOS 8.2 fortfarande utom räckhåll har många iPhone- och iPad-användare ett öga mot framtiden, en som bör inkludera iOS 8.2 och iOS 8.3 och kan innehålla en iOS 8.4-uppdatering.

Vi, som många andra, börjar se framåt. Och som vissa iPhone- och iPad-användare har vi börjat sätta ihop en lista över iOS 8.3 uppdateringsförväntningar angående själva uppdateringen och dess släpp. Idag vill vi dela våra iOS 8.3-förväntningar med dig. Så här ser vi den här utgåvan spelar ut i framtiden.

iOS 8.3-version för alla iOS 8-enheter

Om du har en iOS 8-driven iPhone, iPad eller iPod touch kommer du att få iOS 8.3. IOS 8.3 beta 1 är tillgänglig för alla enheter som kör iOS 8 vilket är ett tecken på att Apple förbereder den här uppdateringen för alla enheter som för närvarande kör iOS 8. Så om du äger en iPhone 4s eller en iPad Air 2 eller någon annan iOS 8-enhet , det finns ingen anledning till panik. Vi förväntar oss inte att Apples planer kommer att ändras fram till och med lanseringsdatum för iOS 8.3.

iOS 8.3 Släpp inte överhängande

Förvänta dig inte att iOS 8.3-uppdateringen rullar ut snart och här är varför. Först är det klart att iOS 8.2 är nästa i raden. Det är en uppdatering fokuserad på Apple Watch och med en Apple Watch-release som bekräftats någon gång i mars eller april, kommer vi nästan säkert att se den rulla ut för att ersätta den nuvarande iOS 8.1.3-uppdateringen. IOS 8.2 ryktas den andra veckan i mars.

CandyShell Inked iPhone 6 Plus Case Review - 5

Den andra anledningen till att vi inte tycker att det är nära är att det bara har funnits en betaversion. Apple går normalt igenom några betaversioner innan de är redo att leverera en uppdatering till allmänheten. Apple delar aldrig hur många betauppdateringar som kommer att släppas, men med tanke på vad som finns ombord på den här uppdateringen förväntar vi oss att se några fler beta innan den här uppdateringen är redo att gå.

Bli inte förvånad om Apple släpper en iOS 8.2.x-uppdatering innan du släpper iOS 8.3-uppdateringen heller. Apple Watch är en ny produktlinje och vi kan se Apple släppa en snabb bug fix-uppdatering för att lindra alla problem som förbises under testprocessen. Vi har sett det hända flera gånger tidigare.

Oförutsägbart släppdatum

Om inte Apple väntar på WWDC, ser vi inte att det meddelar ett iOS 8.3-släppdatum i förväg. Den enda gången som Apple någonsin meddelar specifika konkreta iOS-släppdatum är när det tar scenen att tillkännage ny hårdvara. I fallet med iOS 8 var det iPhone 6. När det gäller iOS 8.2 kan det vara ett Apple Watch-meddelande.

iPhone-5s-Review-touch-ID-2014-620x457

Apple reserverar dessa lanseringshändelser endast för stora produktlanseringar, inte uppdateringar, så vi förväntar oss inte att företaget tar scenen mellan Apple Watch och WWDC under sommaren.

WWDC äger vanligtvis rum i juni och det är svårt att föreställa sig att iOS 8.3 beta-processen sträcker sig under fyra månader. Det är möjligt men även då förväntar vi oss att den ryktade iOS 9-uppdateringen blir stjärnan i showen. Inte iOS 8.3.

iOS 8.3-funktioner

iPhone- och iPad-användare kan förvänta sig att iOS 8.3-uppdateringen levererar åtminstone ett par nya funktioner. Uppdateringen har redan bekräftats att ha trådlöst stöd för CarPlay ombord och det förväntas också ge bättre stöd för tvåformsautentisering för Google-appar som Gmail. Enligt 9to5Mac kommer det också att ge några små förändringar i Emoji, länkar till Mayo Clinic i Health-appen och Apple Pay-stöd för Kina.

Det borde också ge några förbättringar av Siris röst som kan höras i videon nedan.

Vid denna tidpunkt förväntar vi oss inte för mycket mer än från en funktionssynpunkt. Det är redan en stor belastning för en uppdatering som förväntas hjälpa Apple att bygga bron från iOS 8 till iOS 9.

Bug fixar

Vi förväntar oss också att Apple levererar några buggfixar ombord på iOS 8.3-uppdateringen. Apples inkrementella iOS-uppgraderingar ger alltid några förbättringar och korrigeringar tillsammans med dem och vi skulle bli chockade om den här uppdateringen inte gav åtminstone några lösningar för iOS 8-problem. Dessa kanske inte gör sig kända i uppbyggnaden av iOS 8.3-utgåvan.

Problem med iOS 8.3

iOS 8.1.3-användare som hanterar problem hoppas att iOS 8.2 och kanske iOS 8.3 kommer att vara svaret på deras problem. De kan vara. Vi förväntar oss att båda kommer med korrigeringar för iOS 8-problem, men som det är fallet med någon iOS-uppdatering, vi förväntar oss också att båda dessa uppdateringar ger några egna problem.

unu-iphone-6-batterifodral-1

Utan att misslyckas ser vi alltid iOS-problem påverkar ägare av iPhone och iPad efter en release. Problem med batterilivslängd, Wi-Fi-problem och Bluetooth-problem är bland de vanligaste men vi ser ofta mindre buggar och problem hämmar prestanda. Vi förväntar oss att iOS 8.3 kommer att ge några problem, speciellt om det ger alla dessa nya funktioner, och att Apple kanske lanserar en iOS 8.3.x-uppdatering före iOS 9 för att hjälpa till att stabilisera problemen innan den släpps.

Poängen är att inte lägga dina ägg i en korg. Om du har problem måste du vara proaktiv för att lösa dem. Apples iOS-uppdateringar tenderar att lösa problem men de tenderar också att låta problem dröja kvar ovanpå sin egen samling problem.

0 Shares