Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

UPPDATERAD Half-Life 2: Avsnitt 2 CPU och grafikprestanda

Introduktion

I slutet av 2004, knappt över 6 år sedan släppet av den ursprungliga Half Life, släppte Valve den efterlängtade uppföljaren till världen. Vi stannade uppe sent den lanseringskvällen för att benchmarka det nya spelet, oroliga att det bara skulle fungera bra på ATI-kort, vi blev glatt överraskade över att Valve hade gjort en Half Life 2 som körde väldigt bra på praktiskt taget all hårdvara med undantag för GeForce FX .

Ett och ett halvt år senare tog Valve ut Episode One, ett försök till episodiskt innehåll som skulle garantera snabbare spelsläpp, tätare uppdateringar av historien och en bättre övergripande upplevelse för spelare. Prestandan förändrades lite med släppet av Episode One och dess tillhörande version av Valves Source-motor, och spelet blev snabbt en vanlig del av våra CPU- och GPU-testsviter.

Återigen, cirka ett och ett halvt år senare, släppte Valve äntligen avsnitt två, den andra delen i Half Life 2-avsnittsserien. Beväpnade med den senaste versionen av Source-motorn gick vi till stan för att benchmarka det nya spelet för att se var saker och ting har förändrats, om alls.

Våra erfarenheter av Half Life 2 och Episod One höll förväntningarna realistiska den här gången; Valve har historiskt sett offrat den övergripande bildkvaliteten för att bibehålla spelbarheten på även den långsammaste hårdvaran. Vad du kommer att se här idag är att varje enskild komponent vi testade, ner till den billigaste CPU och GPU, är mer än tillräckligt för att köra Half Life 2: Episode Two. Naturligtvis med en snabbare CPU kommer du att kunna extrahera mer prestanda ur snabbare GPU:er, och snabbare grafikkort ger dig möjligheten att köra med högre upplösningar, men minimikraven för spelbarhet är mer än rimliga för alla moderna system.

För er som är intresserade erbjuder vi våra demofiler för nedladdning så att ni kan jämföra era egna system. Demos är zippade här: athl2ep2.zip.