Unreal Engine 5 imponerar på senaste tekniska demos

0 Shares

Slutsats: Gears of War-utvecklaren Koalitionen under den senaste virtuella Game Developers Conference presenterade Alpha Point, en teknisk demo byggd med Unreal Engine 5. Medan den är fantastisk i sig, är ett separat karaktärstest utan tvekan ännu mer hisnande.

Medan Alpha Point-demo har belysning och reflektioner i realtid tillsammans med mer än 100 miljoner trianglar, har karaktärstestet 170 000 trianglar på mannens kropp förutom 31 000 trianglar i ansiktet och 3,5 miljoner på brudgummen (hår och ansiktshår) .

Testtillgången är helt fantastisk och lyfter perfekt fram vad vi kan förvänta oss av den kommande motorn. Både Alpha Point-demo och karaktärstest testades på Microsofts Xbox Series X.

Epic tillkännagav Unreal Engine 5 i maj 2020 innan det släpptes i tidig åtkomst ett helt år senare. UE5 består av två viktiga komponenter – Nanite och Lumen. Den förstnämnda är ett virtualiserat mikro polygon geometrisystem som låter artister skapa så mycket detaljer som ögat kan se utan att kompromissa med hastigheten medan det senare är en helt dynamisk global belysningslösning i realtid som reagerar på scen- och ljusförändringar.

När de kombineras, kan de två generera fotorealistiska miljöer som ses i Alpha Point-demo.

Epics Unreal Engine 5 förväntas levereras i början av 2022.

Found är en TechSpot-funktion där vi delar smarta, roliga eller på annat sätt intressanta saker från hela nätet.

0 Shares