Under-display-kameror återvänder äntligen när ZTE Axon 30 lanseras i Kina

0 Shares

Notch haters och punch-hole loonders, gläd dig: ZTE Axon 30 är den senaste telefonen med en under-display kamera, och den har precis lanserats i Kina med en global release planerad senare.

Standard ZTE Axon 30 är en något lägre specifikation av ZTE Axon 30 Ultra och ZTE Axon 30 Pro som släpptes i april. Den nya telefonen har ett Snapdragon 870-chipset och antingen 8 GB eller 12 GB RAM med 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme, jämfört med de sistnämnda telefonernas Snapdragon 888-chipset och i ZTE Axon 30 Ultra-fallet upp till 16 GB RAM och 1 TB lagringsutrymme .

Men den verkliga skillnaden är i kameror: alla tre telefoner har 16MP framåtvända kameror, men bara standard ZTE Axon 30 döljer sin skytt under skärmen (de andra passar sin selfie-kamera i ett hål). Det är en skärmkamera under en ganska avancerad 6,9-tumsskärm med 120Hz uppdateringsfrekvens och 360Hz beröringssamplingsfrekvens.

Se mer

ZTE Axon 30 har en trippel bakre kameraarray, med en 64MP f / 1.8 huvudkamera, 8MP ultravid skytt som fångar ett 120 graders synfält och 5MP makrokamera samt en 2MP djupsensor. Standardtelefonen saknar dock Axon 30 Ulras 8MP periskoplins med 5x optisk och upp till 60x digital zoom.

Tyvärr har vi inte ZTE Axon 30 pris- eller release-datuminformation ännu, men ZTE: s pressmeddelande säger att en “global version kommer snart” och kommer att finnas tillgänglig på ZTEs webbplats.


Analys: är under-display kameror framtiden?

ZTE Axon 30 är inte den första telefonen som döljer sin framåtvända kamera under framskärmen, men funktionen är fortfarande ovanlig. Dess föregångare, ZTE Axon 20, lanserades 2020 som den första kommersiellt tillgängliga smarttelefonen med en under-display-kamera, men med tanke på det fortsatta problemet med den amerikanska regeringens ZTE-förbud är det inte förvånande att telefonen (och dess innovativa selfie-teknik) inte har ‘ t gjorde ett stort stänk utanför Kina.

Det kan förändras med Axon 30 med tanke på FCC: s förändring mot potentiell smidighet, men oavsett kan under-display-kameror vara nästa stora framsteg som omfattas av 2021: s sortiment av nya Android-smartphones. Medan rykten har varit oense om huruvida nästa flaggskepp kommer att få funktionen (iPhone 13 är kanske Samsung Galaxy S22 förmodligen inte), är det högst upp på listan för förmåner som kommer i nya telefoner som Xiaomi Mi Mix 4. Om inte detta år, kanske 2022 kommer att bli året för selfie-kameran under skärmen.

0 Shares