Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ULi M1697 single-ASIC chipset uppdatering

ULI

Idag meddelade ULi att det utökar sin räckvidd på lågprismarknaden med lanseringen av sin PCI-Express enchip M1697 kärnlogik. M1697 ger fullt stöd för Socket 754, 939, 940 och M2-processorer och kommer laddad med alla funktioner du kan förvänta dig av en modern AMD-kretsuppsättning. För flera veckor sedan avslöjade vi ULis interna färdplan med detaljer om M1697-chipset, men för att upprepa specifikationerna:

  • Två PCIe x1-banor
  • En PCIe x16-bana som kan konfigureras om till två PCIe x8-banor för dubbel grafik.
  • USB 2.0/1.1 PHYs
  • Fyra SATA eller eSATA 3,0 Gbps gränssnitt
  • 10/100 integrerat Ethernet PHY
  • 7.1 HD Audio / AC’97 Audio
  • TPM 1.2

Den nya M1697 stöder integrerat 7.1-kanals High Definition (HD) Audio, SATA/eSATA 3.0Gbps (NCQ stöds) och TPM(trusted platform module) teknologi. Om man tittar på funktionerna är det enda som verkligen saknas som kan vara av intresse för entusiaster två äkta x16-banor, GbE och mer aggressiv hårdvaru-RAID-stöd. Å andra sidan hoppas ULi att enkelchipsförpackningen faktiskt kommer att hjälpa till att sänka kostnaderna för styrkretsen, på samma sätt som NVIDIAs nordbrygga med singelkretsar gjorde. Men under vår chatt med Asus för några veckor sedan frågade vi dem om det fanns en betydande kostnadsskillnad mellan en chipset med ett chip eller en som använder två och Asus sa att det inte var någon kostnadsskillnad. Med det sagt, representanter från ULi är säkra på sin nya styrkrets och har stöd från branschens tunga spelare för att bevisa det.

Genom att ta med avancerad teknik i ett enda chip, presenteras tillverkare med en lösning som gör det möjligt för dem att bygga moderkort med hög kvalitet och funktioner till ett mycket konkurrenskraftigt pris.sa Alex Kuo, ordförande för ULi.

M1697 bryter barriärerna i prestanda, skalbarhet, funktioner och kostnader, vilket i hög grad positionerar ULi för att bli en framstående leverantör av AMD64-baserade plattformar.

ULis nya M1697 kommer att finnas med på moderkort från ABIT, Albatron, ASRock, ASUSTeK, DFI, EPoX, Giga-Byte, Jetway och MSI i slutet av Q1 2006. Vi har fungerande prover av M1697-baserade moderkort på väg till våra labb så håll utkik för mer täckning.