Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

UK Music stöder vaccinpass för att få tillbaka spelningar

UK Music och siffror i branschen har visat sitt stöd till den brittiska regeringen för vaccinpass om det tillåter återvändande för liveindustrin.

I ett öppet brev till premiärminister Boris Johnson, Labourledaren Kier Starmer och andra parlamentsledamöter har den brittiska organisationen som representerar musiker – UK Music – förklarat sitt godkännande av de föreslagna COVID-vaccinpassen. Det potentiella systemet skulle ge människor bevis när de väl fått vaccin som de skulle kunna använda för att besöka vissa platser och delta i vissa evenemang.

Men institutionen och dess stödjare har inte uttryckt ett generellt godkännande av systemet. I sitt brev beskriver de att deras förståelse av passet skulle tillåta bevis på antingen vaccinationer, ett negativt covid-test eller ett antikroppstest för tillgång till mötesplatser. De anger också att detta inte enbart får användas som bevis på vaccination – vilket innebär att icke-vaccinerade personer inte kunde närvara – och att det måste vara en tillfällig åtgärd och inte en långsiktig lösning.

De fortsätter med att konstatera att deras godkännande är beroende av brist på diskriminering via passen, att integriteten bör skyddas och att regeringen behöver ett tydligt utträdeskriterier. Musikorganet beskrev sin vägledning för att återlansera musikindustrin redan i januari och hoppades nyligen att lättnaderna av lockdown-åtgärder skulle leda till en potentiell avkastning för livebranschen i sommar.

För närvarande, medan restriktiva åtgärder i Storbritannien sakta hävs, finns det ingen garanti för musikställen eller arrangörer av evenemang. Utan någon försäkring på plats för att säkerställa att värdar och arrangörer inte kommer att förlora i händelse av hårdare restriktioner eller till och med ytterligare en låsning senare på året, måste många ställa in framtida evenemang redan under osäkerheten.

COVID-pass ger en potentiell lösning för att säkert få människor tillbaka till arenor, men för närvarande finns det ingen bekräftelse på planen.