Ubisoft Toronto startar utvecklingen av en Splinter Cell-remake

0 Shares

Något att se fram emot: Ubisoft meddelade denna vecka att deras studio i Toronto börjar arbeta med en nyinspelning av Splinter Cell. Även om det inte är bekräftat, remastrar förmodligen utvecklarna om franchisens första spel. Det är för närvarande i ett mycket tidigt skede och Ubisoft Toronto rekryterar fortfarande för projektet.

Ubisoft publicerade en intervju i måndags med remakens kreativa chef, producent och tekniska producent. Frågor och svar ger några solida detaljer om det kommande Splinter Cell-projektet.

Även om företaget inte direkt sa att detta är en remake av det första spelet i stealth action-serien, är det det enda spelet som intervjun nämner uttryckligen. Producenten Matt West sa att de bygger om den från grunden i Ubisofts Snowdrop-motor, förbättrar dess grafik och uppdaterar designen för att “matcha spelarens komfort och förväntningar” samtidigt som den ursprungliga andan behålls. West bekräftade att remaken skulle vara linjär som den ursprungliga versionen och inte öppen värld.

Den detaljen är något överraskande eftersom Ubisoft har gjort alla sina stora släpp öppen värld ett tag nu. Rykten från tidigare denna månad antydde att studion planerade en ny Splinter Cell mer lik Assassin’s Creed, med spelet “liknande hur Halo Infinite har gjort sin öppna värld.”

Den tekniska producenten Peter Handrinos sa att medan Ubisoft Toronto bygger ett nytt team för nyinspelningen, så tar det också emot veteraner från tidigare Splinter Cell-utvecklingsteam. I slutet av intervjun tillade Creative Director Chris Auty att remaken skulle vara en grund för franchisens framtid.

Ubisoft lanserade den första Splinter Cell 2003 för den ursprungliga Xbox och PC (och senare PlayStation 2 och Nintendo GameCube) till kritikerros. Den fick flera uppföljare, men det har inte kommit något nytt sedan Ubisoft Torontos egen Splinter Cell Blacklist 2013.

0 Shares