Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Typora Review: Bästa Markdown Editor för Windows-datorer

Ämne: Typora Review: Bästa Markdown Editor för Windows-datorer

Typora Review: Bästa Markdown Editor för Windows-datorer, du vet hur viktigt det är att fokusera och hur lätt det är att bli distraherad. Typora kan hjälpa dig att hålla fokus medan du skriver på en enkel distraktion-free sätt.

Vad är Typora?

Typora är en utmärkt markdown-redigerare som ger dig en distraktion-free erfarenhet när du skriver och läser. Den har väldigt få distraktioner, såsom en förhandsgranskning eller switcher, och inga symboler för din markdown-källkod. Detta gör att du kan fokusera på ditt innehåll och hålla ditt skrivande renare och snyggare.

Den är tillgänglig för Windows, Linux och Mac OS. Typora är mycket lätt och tar ingen tid att installera. Din dator kan varna dig för att installera den, men du kan installera den ändå eftersom den är säker och inte innehåller någon skadlig programvara. När du väl har installerat den kan du använda den för att producera bra innehåll.

Typora är ett utmärkt verktyg för innehållsskribenter och bloggare, men det kan också användas för att skapa bra presentationer för skol-/högskoleprojekt eller arbete. Typora stöder även tabeller och diagram, vilket gör den idealisk för att skapa presentationer. Dessutom stöder Typora matematiska formler och infogade fotnoter, vilket kan vara till stor hjälp när du skriver akademiska uppsatser.

Vad är Markdown Writing

Relaterat inlägg: Bästa programvaran för dataåterställning för Windows

Markdown är ett enkelt märkningsspråk som låter dig formatera vanlig text. Om du till exempel vill göra ett ord eller en fras fetstil kan du lägga till två asterisker före och efter ordet.

Låt mig göra det lite enklare. Kolla in meningen skriven i en vanlig textredigerare och kolla sedan skärmdumpen av samma mening skriven med Markdown. Låt mig göra det lite enklare. Kolla in meningen skriven i en vanlig textredigerare och kolla sedan skärmdumpen av samma mening skriven med Markdown.

Markdown-skrivning kan användas för att skapa imponerande presentationer för college eller arbete. Det är ett enkelt och effektivt sätt att förbättra din produktivitet.

Nu när du förstår grunderna i Markdown-redigering, låt oss ta en titt på några av funktionerna som gör Typora till den bästa Markdown-redigeraren som finns.

Enkelt men kraftfullt

Det användarvänliga gränssnittet är en av de saker som gör Typora bättre än andra markdown-redigerare. Med ett enda klick kan du feta din text, framhäva, understryka, stryka den eller förvandla din text till kod. Du kan också lägga till bilder, rubriker, listor, tabeller, kodstängsel, matematik, diagram och inline-stilar. etc.. direkt från huvudmenyn menyfliksområdet.

Tillgänglighet

Typora gör det enkelt att organisera dina filer, oavsett om du föredrar ett träd eller en listpanel. Du kan också synkronisera dina filer med molntjänster som Dropbox och iCloud. Exportera dina dokument i olika format, inklusive PDF, Docx, OpenOffice, LaTex, MediaWiki och Epub. Typora stöder även HTML, så du kan spara ditt dokument som en HTML-fil och använda den för att skapa webbsidor.

Konturpanelen hjälper dig att se strukturen i ditt dokument så att du snabbt kan hoppa till valfri sektion med ett enda klick.

Fokusläge och skrivmaskinsläge

Programmet har två lägen – Fokusläge och Skrivmaskinsläge. Den aktiva raden kommer att placeras i mitten av fönstret när du slår på skrivmaskinsläget. Du kan ändra lägena från alternativet Visa i huvudmenybandet.

Anpassade teman

Du kan anpassa ditt dokument genom att välja mellan 5 olika teman: GitHub, tidningspapper, natt, pixyll och whitey. För att göra det klickar du helt enkelt på alternativet Teman i huvudmenybandet och väljer det tema du gillar. Om du letar efter ännu mer variation har Typora också ett komplett galleri med 68 olika teman som du kan ladda ner från Typora Themes Gallery. Dessa teman kommer i en zippad fil, så när du har laddat ner och extraherat den kommer du att kunna använda den i Typora. Du kan använda dessa teman för att skapa en bra presentation, eller utvecklare kan skapa sitt eget anpassade tema för Typora.

Cross-Plattform

Typora är en plattformsoberoende applikation som är tillgänglig för macOS, Windows (32, 64, ARM) och Linux. Du kan köpa den bara för $14,99. Det är en livstidslicens och du kan aktivera den på tre olika enheter, men om du använder två eller flera användarkonton på ett system måste du aktivera dem separat eftersom det är en “per-användare”-licens. Det finns också en 15 dagars testversion tillgänglig om du vill prova innan du betalar. Om du inte tycker att det är tillräckligt användbart får du full återbetalning inom 30 dagar.

Sammantaget är Typora en bra markdown-redigerare för skribenter och redaktörer. Om du redan använder en markdown-redigerare är Typora värt ett försök, och om du är ny på att skriva och redigera markdown kommer Typora verkligen att visa sig vara ett bra verktyg för dig.