Twitter testar “Fleets”, en Snapchat-typ som försvinner efter 24 timmar

Twitter har blivit en av de sista stora sociala medieplattformarna för att kopiera Snapchats 24-timmars försvinnande innehåll och kallar det ‘Fleets’. De testar för närvarande Fleets i Brasilien och det kommer att fungera annorlunda än vanliga tweets, det vill säga användare kommer inte att kunna retweeta, gilla eller kommentera dem offentligt.

I en bloggartikel förklarade Twitter hur en stor procent av användarbasen känns obekväm med tweets offentliga natur. Ganska mycket vem som helst kan gå igenom en användares konto och ta upp tweets från sin tidslinje. Detta har gjort många användare nervösa för att twittra vardagliga tankar som en dag skulle kunna användas mot dem.

Flottor är tekniskt sett fortfarande offentliga, det vill säga att de kan ses av vem som helst under de första 24 timmarna efter att de publicerats. Skillnaden är att Twitter inte kommer att driva det till Sök eller ögonblick eller till och med låta det vara inbäddat i en extern webbplats. Twitter genomförde en undersökning där användarna delade att de skulle vara bekvämare att dela ögonblick och vardagliga tankar om den försvann 24 timmar senare.

För testare i Brasilien kommer det att finnas rundade bubbelformade profilikoner högst upp på deras tidslinje i mobilappen. Den första bubblan innehåller användarens eget profilfoto där de kan skapa sin egen flotta, följt av bubblor som innehåller Fleets av kontona de följer. Fleet-kompositören är för närvarande extremt nakna ben med en textcentrerad karaktär. Användare kan också lägga till foton, GIF och videor (upp till 2 minuter och 20 sekunder) till flottan och dela dem.

Twitters Fleets testas för närvarande endast Brasilien för både iOS- och Android-mobila Twitter-användare. Twitter har sagt att de kommer att överväga att rulla ut funktionen till andra regioner baserat på användarfeedback som de får under testfasen.

Källa | Via

Relaterade Artiklar

Back to top button