Twitter loggar ut användare för att lösa lösenordsfel

Twitter loggar ut användare för att lösa lösenordsfel

För att åtgärda skadorna loggade Twitters team proaktivt ut användare från sina konton på alla enheter och uppmanade dem att logga in igen. De har också direkt informerat de personer som kan ha påverkats och försäkrat sin användarbas att problemet har lösts.

Vi fixade en bugg som inte stängde alla aktiva inloggade sessioner på Android och iOS efter att ett kontos lösenord återställts. För att hålla ditt konto säkert loggade vi ut några av er. Du kan logga in igen för att fortsätta använda Twitter.

För mer information om vad som hände: https://t.co/OmjLKOe5bs

— Twitter-support (@TwitterSupport) 21 september 2022

Även om sociala mediejätten inte officiellt har släppt detaljer om felet, tror en insider att det kan ha kommit in i systemet när företaget ändrade sitt lösenordsåterställningssystem 2021.

Men vad betyder detta för dem som föll offer för sårbarheten? Tja, enligt en Twitter-talesman, “för de flesta människor skulle detta inte ha lett till någon skada eller kontokompromiss”. Experter tror dock att denna händelse kan ha kränkt integriteten för vissa Twitter-användare, särskilt de som använder delade enheter eller har tappat bort en enhet under det senaste året.

Hur man håller sig säker på Twitter

Tyvärr är detta inte Twitters första cybersäkerhetsmisstag. Silicon Valley-företaget blev också offer för ett enormt dataintrång i december 2021 som resulterade i att 5,4 miljoner Twitter-konton stals.

För att undvika att ditt personliga konto drabbas av samma öde, rekommenderar Twitter att du vidtar följande säkerhetsåtgärder:

  • Vägra att ge dina inloggningar till tredje part
  • Använd tvåfaktorsautentisering
  • Ladda ner Antivirus mjukvara och uppdatera den regelbundet
  • Använd ett starkt lösenord och lita på lösenordshanterare att minnas dem

Om du tror att du har fallit offer för Twitters senaste bugg, råder företaget också sina användare att granska sina aktiva öppna sessioner regelbundet eller att hänvisa till deras hjälpcenter om extra support behövs.

Relaterade Artiklar

Back to top button