Twitter kommer att testa en ny användning för ljud-tweets

0 Shares

Ljud tweets når DM

Som du säkert kommer ihåg om du är en vanlig användare av plattformen eller läser oss dagligen, i juni meddelade Twitter ankomsten av ljud-tweets. En ny uttrycksform genom ljudmeddelanden vars maximala varaktighet kan vara 140 sekunder. En begränsning som i sin tur passar väldigt bra med den för 240 tecken i texten, vilket gör det möjligt att bibehålla samma väsen för att kort dela med dig av vad som händer runt dig.

Nåväl, nu sprids den nya formen av kommunikation och Twitter börjar med användning av ljud-tweets i privata meddelanden. En funktion som andra plattformar redan erbjuder och som de här gången måste vara mer försiktiga med.

Å ena sidan i tillgänglighetsfrågor, något där de misslyckades och som verkar vara bättre kanaliserade den här gången. Med ett mycket vänligare gränssnitt tack vare arbetet i ett team som ägnar sig heltid åt dessa frågor. Och sedan för allt som rör privatliv och eventuella missbruk som kan göras av dem.

Så vi får se hur de lyckas spara var och en av dessa matchbollar. För närvarande är det bara en liten grupp användare i Brasilien som kan få tillgång till denna nya funktionalitet. Så de kan tillämpa ändringar eller förbättringar på något som vi inte tvivlar på kommer att bli officiellt inom kort tid. För var och en att bestämma hur de vill kommunicera privat med andra användare eller helt enkelt ha olika uttryckssätt.

Dålig eller bra idé?

Lanseringen av röstmeddelanden på Twitter Den var inte fri från kritik och många klagade. Röstmeddelande på Twitter? En annan mardröm som den som många drabbats av i ljudbaserade WhatsApp-chattar?

Tja, om man tittar på det ur det perspektivet är det uppenbart att det var läskigt att föreställa sig vad nätverket kunde bli. Men ingenting dåligt hamnade och med tiden gick det till och med att dess användning förblev marginell och med att ta bort nyheten för tillfället har få fortsatt att skicka denna typ av tweets. Dessutom kommer många inte ens ihåg att möjligheten finns.

Att kalla dem negativa för detta är dock delvis fel. Eftersom vi redan såg vad en av de verkliga användningarna av ljud-tweets var. Och är det dessa typer av meddelanden hjälper eller så kan de göra det på ett viktigt sätt för alla användare som har tillgänglighetsfrågor, särskilt relaterad till syn och tal.

Så det är helt vettigt att om alternativet är tillgängligt i tidslinjen, är det också tillgängligt i privata meddelanden eller DM. Tycker du inte? Ingen tvingar dig också att använda dem och om du inte vill ta emot något för DM måste du bara stänga dem.

0 Shares