Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Twitter implementerar tillfälliga begränsningar för visning av inlägg

Twitter gjorde nyligen betydande förändringar för att ta itu med problem relaterade till dataskrapning och systemmanipulation på sin plattform. Den implementerade ett obligatoriskt inloggningskrav, vilket tvingade användare att logga in på sina konton för att se tweets och användarprofiler.

Elon Musk erkände förändringen och hänvisade till den som en “tillfällig nödåtgärd”. Musk förklarade att beslutet var föranlett av omfattande dataplundring som försämrade servicekvaliteten för vanliga användare.

För att ytterligare bekämpa de eskalerande nivåerna av dataskrapning och systemmanipulation har Musk tillkännagett tillfälliga begränsningar för eftervisning. Ursprungligen begränsades verifierade konton till att läsa 6000 inlägg per dag, overifierade konton till 600 inlägg per dag och nya overifierade konton till 300 inlägg per dag.

Men några timmar senare tillhandahöll Musk en uppdateringreviderar gränserna till 10 000 inlägg per dag för verifierade konton, 1 000 inlägg per dag för overifierade konton och 500 inlägg per dag för nya overifierade konton.

Dessa tillfälliga begränsningar och nödvändiga ändringar av inloggningskrav kan ha en inverkan på användarens tillgänglighet och bekvämlighet, men de är nödvändiga procedurer för att säkerställa plattformens integritet och säkerhet.

Det återstår att se hur länge dessa skyddsåtgärder kommer att gälla och om Twitter kommer att undersöka andra sätt att motverka dataskrapning och samtidigt behålla en konsekvent användarupplevelse.