Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Twitter häver det obligatoriska inloggningskravet för att se tweets

I en överraskande händelseutveckling har Twitter beslutat att ta bort det obligatoriska inloggningskravet efter mindre än en veckas implementering. Den sociala medieplattformen hade infört begränsningen som en tillfällig åtgärd för att bekämpa dataskrapning av AI-startups.

Elon Musk, ägaren till Twitter, hade tidigare sagt att dessa “tillfälliga åtgärder” var nödvändiga för att förhindra otillåten insamling av användardata. Det finns dock inget officiellt tillkännagivande från Twitters sida, men vi kunde se tweets utan att logga in.

Detta drag kommer runt Metas Threads-plattformslansering, som är positionerad som en rival till Twitter. Speciellt låter Threads användare bläddra i innehåll utan att logga in, vilket skiljer det från plattformar som Instagram.

Under den senaste veckan infördes också tillfälliga begränsningar för postvisning för att lösa dessa problem. Dessa gränser gäller fortfarande, vilket tillåter 10 000 inläggsvisningar per dag för verifierade konton, 1 000 inlägg per dag för overifierade konton och 500 inlägg per dag för nya overifierade konton.

Genom att ta bort det obligatoriska inloggningskravet syftar Twitter till att förbättra tillgängligheten och attrahera en bredare publik, vilket gynnar annonsörer genom att utöka deras potentiella räckvidd.

När konkurrensen i det sociala medielandskapet hårdnar, kommer anpassningsförmåga och datasäkerhet att vara avgörande för att plattformar som Twitter och Meta’s Threads ska lyckas.