Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Twitter gör inloggning obligatorisk för att se tweets, profiler

Twitter har i tysthet implementerat en plötslig och oanmäld uppdatering, vilket gör det obligatoriskt för användare att logga in på sina konton för att se tweets och användarprofiler. Tidigare kunde tweets nås utan att logga in eller ha en profil på plattformen.

Ändringen trädde i kraft utan något föregående tillkännagivande, vilket fångade användare när de försökte se innehåll utan att logga in, bara för att omdirigeras till en prompt som begär inloggning eller registrering.

Elon Musk, ägaren till Twitter, erkände uppdateringen och hänvisade till den som en “tillfällig nödåtgärd”.

Han förklarade att överdriven dataplundring var förnedrande service för vanliga användare, vilket kräver omedelbara åtgärder. Musk angav inte hur länge förändringen skulle gälla.

På frågan om oförmågan att bädda in tweets i de flesta chattappar svarade Musk uppgav att problemet snart skulle lösas. Han uttryckte frustration över den omfattande dataskrapningen av AI-företag och den påfrestning det utövade på servrar.

Implementeringen av detta obligatoriska inloggningskrav väcker oro för Twitters tillgänglighet och användarupplevelse.

Det är fortfarande oklart om denna förändring kommer att vara permanent eller om alternativa lösningar kommer att undersökas för att hantera dataskrapning. Effekten på användare som föredrar att surfa på tweets utan konto återstår att se.