Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Twitter förvärvar London-baserade gruppchattappstart “Sphere”

Sociala medier jätten Twitter har enligt uppgift förvärvat ett London-baserat startup-företag som heter Sphere som är känt för sin gruppchatt-apptjänst. Teamet från Sphere kommer att ansluta sig till Twitter och kommer att arbeta med olika tjänster inom Twitter, såsom Communities, Direct Messages och Creators-initiativ.

Sphere-chattappen är känd som en gruppmeddelandetjänst med fokus på “grupp”-aspekten av chattar. Några av de många funktionerna i appen är hur de automatiskt rensar bort gamla eller irrelevanta chattar och förstärker viktiga meddelanden som omröstningar, evenemang och tillkännagivanden.

På senare tid har Twitter utökat antalet tjänster de erbjuder som Spaces, Communities, etc., men de ligger fortfarande efter andra sociala media-appar när det kommer till personliga chattar och gruppchattar. Förvärvet av Sphere borde hjälpa Twitter att förbättra sina direktmeddelandetjänster och mer.

I ett blogginlägg kommenterade teamet på Sphere,

Dagens tillkännagivande innebär att vi har möjlighet att ta det vi har lärt oss på Sphere och ta våra ansträngningar till en helt ny nivå. Medan vi kommer att avveckla vår fristående produkt nästa månad, är vi glada över att vårt team på 20 ska fortsätta med initiativen Community, Direct Messages och Creators på Twitter. Vi kan inte tänka oss ett bättre hem för detta arbete och är mycket glada över att komma igång.