Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Twitter Bug ser borttagna tweets återställda för vissa användare

Likaså värdesätter aktivister, visselblåsare och demonstranter över hela världen plattformen som ett viktigt verktyg. Ta Turkiet till exempel, som har tvingat företaget att blockera vissa tweets under sina val. Skulle gammalt, potentiellt skadligt innehåll dyka upp igen kan det orsaka legitima verkliga problem utöver några röda ansikten.

Dessa så kallade zombie-tweets kan snart börja påverka frihet och free Tal.

Oron växer för datasekretess och dataskydd

Även om orsaken till felet fortfarande är okänd, skapar det en bredare konversation kring hantering och skydd av data och integritet. Men med bristen på ett Twitter-pressteam kan användare, journalister och tidigare anställda bara spekulera i vad som kunde ha hänt.

De som har batch-raderade tweets med hjälp av en tredjepartstjänst som Redact eller TweetDelete verkar vara mest drabbade. Vissa har dock antagit att Twitters servrar som flyttar runt och oavsiktligt återställer data kan ligga bakom uppkomsten av gammalt innehåll.

“Det låter mycket som att de flyttade ett gäng servrar mellan datacenter och inte justerade topologin ordentligt innan de sattes in i nätverket igen.” – En tidigare Twitter Site Reliability Engineer

Så vad händer på Twitter?

Det är ingen hemlighet att användare lämnar plattformen i massor. Faktiskt, 60 % har tagit en paus från att ha använt webbplatsen under de senaste 12 månaderna. Med nyhet efter nyhet om bisarra kränkningar och tekniska problemdet kommer inte som någon överraskning.

Sedan Musk tog över plattformen har buggar blivit vanligare. Det råder ingen tvekan om det, sajten har stadigt sönderfallit i både infrastruktur och teknik och har inte kunnat uppfylla grundläggande användarfunktioner.

Ta förra månadens bugg till exempel, var privata tweets gjordes offentliga och orsakade samma dataproblem som denna nuvarande bugg. Allt är dock vettigt, och för många människor kommer det inte som någon överraskning, när man tänker på massuppsägningarna av anställda.

Trots Musks bravader om hur han driver företaget – som anges i standardsvaren “💩” på alla pressförfrågningar – är de obevekliga buggarna och dåliga nyheterna som kommer ut från Twitters huvudkontor inte bra för affärerna.

Särskilt som det finns andra plattformar – från Meta till Mastodont – väntar i kulisserna för att välkomna ex-Twitter-användare.