Twitter avbryter flottorna, dess kopia av Instagram-berättelser

0 Shares

Flottor? Vad är det?

Twitter Fleets

Du kanske inte känner igen det omedelbart av dess officiella namn, men om vi beskriver det som Twitter-berättelser, kan du säkert nu ha en mer ungefärlig idé. Twitter Fleets kom för att öka interaktionen mellan användare, som var väldigt glada och väldigt fasta i de berömda Instagram-berättelserna. Funktionen var så populär att många andra sociala nätverk kopierade formatet, i sådan utsträckning att Twitter beslutade att inkludera dem.

Lite i taget förbättrades funktionen, eftersom de inkluderade alternativ som möjligheten att inkludera text och animerade GIF-filer (som i Instagram, förstås), men inget av det har till slut övertygat användarna.

En funktion som inte fungerade

Du behövde bara ta en titt på tidslinjen för att upptäcka att inte många av våra kontakter använde funktionen. Dessutom har företagets egen produktchef, Ilya Brown, bekräftat att om de i första hand förväntade sig att användare skulle interagera mer och generera mer konversation, så har resultatet i slutändan inte alls blivit som förväntat.

Idén, som är identisk med Instagrams, var uppenbarligen tvungen att fungera, problemet är att Twitter-användare verkar vara ganska inbäddade i sättet de konsumerar och genererar innehåll på det sociala nätverket, därför övertygade den inte helt. Om vi ​​lägger till tillväxthastigheten och räckvidden som Instagram har skördat, kanske det inte är den bästa idén att klona funktionen.

På jakt efter den i konversationen

Avsikten med Twitter är ingen annan än att få användare att spendera så mycket tid som möjligt på sitt nätverk. Det är förutsättningen för varje socialt nätverk, och i den lilla fågeln skulle de inte bli mindre. Av den anledningen satsade de på trenden för tillfället, publikationer med ett utgångsdatum (24 timmar) som användarna var tvungna att se innan de försvann. Det fungerar på Instagram, men det har inte fungerat på Twitter, så företaget har lagt ner ärendet för att fokusera på något annat.

Vad är nästa steg?

Tills vidare har Twitter schemalagt blackouten av sina flottor till nästa augusti 3. Från och med då kommer den översta tidslinjen för den officiella Twitter-applikationen endast att visa aktiva utrymmen och liveljudchattrum. Ännu värre, inte allt kommer att gå förlorat, eftersom kamerafunktionen kommer att integrera alternativen för att inkludera text, GIF:er och klistermärken som föddes med flottorna, så det blir en del återvinning.

Som sagt, nu behöver du bara vänta till den 3 augusti för att tappa ballongerna som dykt upp tills nu (om du hade några) ur sikte eller tvärtom, om du ska missa dem så har du lite mer än 2 veckor för att få ut det mesta av publicerade berättelser. Och då vet du, du kommer alltid att ha Instagram, förstås.

0 Shares