Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Twitch-partners får nu streama på andra plattformar inklusive Facebook och YouTube

Slutet på Twitch-partnerexklusivitetsavtalet innebär att partners också kan gå live på YouTube och Facebook – bara inte samtidigt.

I åratal innebar en exklusivitetsklausul att Twitch-partnerstreamers var begränsade till enbart Twitch. Nya regler innebär att partners kan se bortom Twitch för att gå live någon annanstans, snarare än att sitta fast på en plattform.

En hake är att partners inte kan streama på Twitch och YouTube, eller Twitch och Facebook, samtidigt – så kallat simulcasting. Twitchs resonemang är: “Vi tror att att engagera sig i två strömmar samtidigt kan leda till en suboptimal upplevelse för ditt samhälle.”

Trots denna regel kan partners dock gå live på Instagram och TikTok samtidigt som de streamar på Twitch.

Förändringen gör det möjligt för innehållsskapare att bygga gemenskaper utanför bara Twitch-plattformen, samtidigt som de naturligtvis också tar tittare från andra plattformar över till Twitch, och ser till att skaparna fortsätter att använda Twitch för att strömma sitt innehåll istället för att bli frestad någon annanstans.

Att vara en Twitch-partner ger fördelar som att tjäna pengar på din plattform och prioriterad supportåtkomst, såväl som bocken som visar att du är en pålitlig röst på plattformen. För att bli en Twitch-partner behöver du ett stort antal följare och vara en “förebild för samhället.”

För mer information om att bli partner, kolla in vår guide här.