Tvivlar på kompatibiliteten för Windows 11 på Mac-datorer

0 Shares

Det bör inte finnas något hinder för Windows 11 på Mac

För närvarande är det möjligt att installera Windows 10 på en partition av Mac tack vare Boot Camp Assistant. Detta är ett verktyg som ingår i Apple-datorer för att underlätta installationen av Microsofts operativsystem och få Mac-datorer att starta upp i eller till macOS, beroende på vad varje användare föredrar hela tiden. Vi kan också hitta program för att virtualisera Windows på Mac utvecklade av tredje part och som är användbara om du vill använda det systemet inom själva macOS.

windows 11

Med tanke på dessa prejudikat och i ljuset av vad som tillkännages under dessa veckor, verkar det som om det med Windows 11 inte kommer att bli alltför många förändringar i installationsprocesserna. Faktum är att vissa användare redan har kunnat testa detta nya Microsoft-system på en partition på sin Mac och även om det noteras att det inte är en definitiv version, så utgör det inte ett större problem än det som skulle kunna uppstå just nu på någon PC.

Det väntande ämnet finns i Mac med Apple Silicon

Medan Microsoft ser sin framtid i Windows 11, gör Apple det med sin egen ARM-chips för Mac som redan helt förändrar hur deras datorer fungerar, vilket gör dem mycket snabbare och effektivare än med de processorer som tillverkas av Intel och som fortfarande är inbyggda. några datorer på din linje. Men den ARM-arkitekturen är en huvudvärk för de bärare av en Mac M1 som vill installera Windows på en partition, eftersom det inte kan göras trots att Boot Camp är installerat.

BootCamp M1

Boot Camp-varningsmeddelande på Mac med Apple Silicon

I intervjuer till media pekar vissa Apple-chefer på Microsoft som ansvarigt för inkompatibiliteten mellan Windows på Mac och Apple Silicon, eftersom det är företaget som leds av Satya Nadella som måste göra det kompatibelt (för närvarande betjänar Windows bara OEM-företag som ber om kompatibilitet med ARM-arkitektur). Med tanke på att andra tillverkare redan satsar på den här typen av processorer verkar det mer än uppenbart att Microsoft kommer att behöva anpassa sitt operativsystem på ett universellt sätt och det blir då när möjligheten att använda Boot Camp aktiveras på vilken Mac som helst.

Tills dess, Windows 11 kan bara virtualiseras på Apple Silicon Macs med applikationer som Parallels. De tillkännagav nyligen sin kompatibilitet med M1, vilket tillåter installation av Windows 10 och under de senaste timmarna har de bekräftat att de arbetar för att säkerställa att den elfte versionen kan virtualiseras när den officiellt kommer och därför också kan fungera på dessa Apple Mac-datorer.

0 Shares