Två personer arresteras i La Rioja för bedrägerier med hjälp av Bizum

0 Shares

I vårt land, två personer som var en del av en enhet som var ansvarig för att lura människor genom Bizum-applikationen har arresterats. Denna applikation sparar alla våra bankuppgifter och används för att göra pengaöverföringar för tillfället, vilket sparar mycket tid.

De som drabbats har varit en spansk man och kvinna som bor i La Rioja, som blev uppringda av bedragarna som fick dem att tro att de var Socialförsäkringsarbetare.

De ansvariga, fängslade

Civilgardet har varit det organ som ansvarar för att utföra denna operation för att stoppa detta bedrägerinätverk. De upptäckte hur det fanns ett informationsflöde mellan de två drabbade personerna och den här gruppen, så när de upptäckte att det var en bluff lanserade de en enhet som var ansvarig för söka, hitta och fånga dessa människor.

Bizum

Dessutom upptäcktes det det var inte första gången att denna grupp organiserade bedrägerier av denna typ, eftersom i andra provinser i vårt land upp till mer än fem bedrägerier utfördes.

Sättet som dessa bedragare utförde sina bedrägerier var följande: de drabbade fick ett samtal från en person poserar som en Socialförsäkringsarbetare och i detta telefonsamtal gav bedragaren ett stort antal intima dokument som de gjort om att personen som fick samtalet trodde att det var ett riktigt samtal.

En plan uppmätt på millimetern

Deras sätt att få tag på denna privata information som skulle användas medan bedrägeriet utfördes var mycket enkelt: de fick alla data från profilerna av de olika sociala nätverk som den drabbade personen hade.

Den falska arbetaren berättade för offret att han skulle få en betalning till hans fördel och att hela denna operation skulle behandlas genom den ledande applikationen för att göra betalningar i vårt land, Bizum.

När detta hände fick den lurade personen ett meddelande där han fick veta att han skulle godkänna att pengarna passerade, men när det accepterades fanns det ingen återvändo, eftersom den drabbade i sanning led av en skuld som kunde komma till nå siffror över 500 euro.

Du måste vara försiktig med den här typen av bedrägeri, eftersom den här typen av bedrägerinätverk mycket väl vet vad de gör. Det som är säkert är det ingen bankverksamhet av dessa egenskaper skulle utföras genom Bizum, så du måste ta hänsyn till detta och vara försiktig.

0 Shares