Två 3D-tryckta broar har installerats i Kina och Nederländerna

0 Shares

Men det finns också många företag som utnyttjar 3D-utskriftsteknik för att effektivisera sitt arbete och göra det enklare, vilket sparar kostnader. Detta är fallet med Nederländerna och Kina , som denna vecka har hyst 3D-printade broar i sina respektive huvudstäder, även om de inte kommer att invigas förrän i slutet av denna månad.

Två 3D-printade broar har installerats

En mycket praktisk bro

När det gäller den holländska bron har denna länge varit under utveckling. Även medborgarna själva klagade över hur lång tid det tog installera det, även om det äntligen är installerat. Detta har också gjorts tack vare en robot.

Puente

Bron är gjord av ett material som liknar stål och är mer än 10 meter lång och kan bära en last på över flera ton , även om det har gjorts huvudsakligen för att underlätta passage av människor.

Dessutom i sin tillverkningsprocess ett digitalt gränssnitt installerades som ständigt indikerar brons tillstånd. Vi måste dock vänta till slutet av denna månad på invigningen.

Den kinesiska bron, rullande

När det gäller Kina är dess bro mycket annorlunda än den som har installerats i Nederländerna. Den här väger mindre än ett ton och är gjord av mycket fint material. Det som kännetecknar denna struktur är att den simulerar en rullbro eftersom dess design är uppdelad i olika delar som kan rullas ihop.

Vilka är räckena och sidorna på bron har gjorts tack vare 3D-utskrift, vilket ger dem en mycket nyfiken form som drar uppmärksamheten till dem som ser den och orsakar mycket slående effekter i vattnet. När det gäller dess mått är den här kortare än den holländska, med ett mått på knappt 10 meter.

Detta nyfiket upp- och viksystem fungerar via en trådlös anslutning och slutar med att den öppnas eller stängs in mindre än en minut. Dess struktur kan bära vikten av mer än 15 personer samtidigt, eftersom den är gjord av en termoplast som ofta används i moderna konstruktioner. Vi får vänta till slutet av juli för att se premiären av den här bron.

Därför återstår det bara att vänta några veckor för att bevittna denna nyhet i teknikens värld. Det är allt vanligare att se hur 3D-utskrift går in vardagen för människor i många städer runt om i världen.

0 Shares