Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

TV-tuner videokort sammanfattning

Konsolidering av många elektroniska komponenter till en är big business. Tänk på det. Spelar den DVD-spelaren som sitter under din TV bara DVD-skivor? Antagligen inte. Den spelar sannolikt CD-skivor, MP3-skivor och VCD-skivor ovanpå DVD-skivor. Vad sägs om ditt moderkort. Tillhandahåller det bara gränssnitt för CPU:n eller innehåller det också extra komponenter som en IDE-kontroller, portkontroller och mer?

Det är bara meningsfullt att kombinera två produkter till en om båda har liknande funktioner. Eftersom våra DVD-spelare innehåller alla fysiska komponenter som behövs för att spela CD-skivor, verkar det bara naturligt att lägga till ett chip här och där för att möjliggöra andra former av uppspelning. Att kombinera komponenter sparar inte bara utrymme, det sparar vanligtvis också pengar. Det är billigare att skaffa en DVD-spelare som kan spela CD-skivor än att få en DVD-spelare ovanpå en vanlig CD-spelare.

Det finns två elektroniska komponenter, artiklar som är slående lika, som ännu inte har kombinerats. Du läser troligen den här artikeln av en av dessa komponenter och har förmodligen satt dig framför den andra inom de senaste 24 timmarna. Uppenbart, eller hur? Din datorskärm och din tv är i princip samma djur, men problem som upplösning och uppdateringsfrekvens har hindrat de två från att smälta samman.

Försök att föra PC:n till TV:n har för det mesta misslyckats. Den grundläggande anledningen till detta är att medan datorer styrs från ett avstånd av en fot eller två, så ses tv-apparater vanligtvis på avstånd av 5 fot eller mer. Som många har upplevt är det inte roligt att använda en dator på distans, och inte heller att sitta nära en tv-skärm.

Å andra sidan har konceptet att föra TV till skrivbordet tagit en hel del fart under de senaste åren. Ursprungligen felaktiga på grund av den lilla skärmstorleken på datorskärmar, många nuvarande stationära bildskärmar är större än de tv-apparater som vanligtvis finns i små lägenheter eller sovsalar. Tilläggskort för TV-tuner som tillåter kabelingång i en dator har funnits ett tag nu, men dessa patentskyddade kort ersätts snabbt av grafikkort som kombinerar datorskärm och TV-ingång på ett kort.

Under de senaste månaderna har vi sett nya TV-tuner grafikkortslösningar från en mängd olika tillverkare. Av dessa har lösningar från ATI, Matrox och NVIDIA alla nya funktioner som gör det ännu mer lockande att eliminera ditt bröst. Idag tar vi en titt på ATI Radeon All-in-Wonder, Matrox G450 eTV och NVIDIA GeForce3 med NVIDIAs Personal Cinema och hjälper dig att bestämma vilken som är bäst för dina inställningsbehov.

Innan vi kommer till att bestämma vilket TV-tuner grafikkort som är bäst måste vi först se vad som ligger bakom att få TV-tuning till PC:n. Sedan kommer vi att kunna avgöra om någon av dessa produkter är lämplig för dig. Alla borde inte överväga att använda sin CRT eller LCD för TV-visning, och efter lite bakgrund kommer vi att se varför.