TV -apparater från Sony Bravia 2015: Hands On med Android TV

0 Shares

Sony chockade mycket av världens teknikpress den senaste veckan på Consumer Electronics Show i Las Vegas när det avslöjade att alla sina Bravia smart -TV -apparater från 2015 skulle drivas av Android TV, Googles senaste försök att ta över vardagsrummet.

Mycket av chocken kom från de långsiktiga konsekvenserna av att Sony valde att använda Android TV istället för att bygga sin egen plattform. Alla andra företag i smart -TV -utrymmet skapar sina egna operativsystem. Detta låter dem låsa användare i sitt ekosystem, men det betyder också att utvecklare har ännu en plattform att oroa sig för och appar att stödja.

Sony Bravia TV Android TV

Genom att sätta Android TV på sin TV-serie 2015-allt från 43-tums till 75-tums skärmar-ger Sony övertaget i smart-TV-utrymmet. Android TV är baserat på samma operativsystem som driver Android -telefoner. Utvecklare med appar och spel i butiken kan redan lägga till ett nytt gränssnitt och släppa dem för Android TV. Appköp och sparsparande reser faktiskt mellan Sony Bravia smart -TV -apparater som drivs av Android TV.

Läs: Android TV kommer att slåss mot Apple TV, Fire TV och Xbox One

Användare navigerar i Android TV på Sonys smarta TV-apparater med One-Flick-fjärrkontrollen. I huvudsak är det en pekplatta med knappar. Om du sveper uppåt eller sveper ner på styrplattan flyttas skärmens förbannare. Det finns också knappar för att snabbt byta kanal, gå tillbaka till Android TV -startskärmen och upptäcka nya medier. One-Flick har också en mikrofon som möjliggör röstsökning. Inuti varje Sony smart -TV med Android TV finns en 4K -processor.

Jag hade bara några ögonblick med en Sony Bravia -TV som kör Android TV, och huvuddelen av det gick åt till att spela ett Sony -godkänt spel som laddades ner från Google Play Store. Alla spel som laddas ner från Google Play Butik med controller -stöd är kompatibla med Sony Bravia -TV: n. Jag kan inte säga att jag var imponerad av upplevelsen.

Racingspelet jag spelade släpade helt. Tiden det tog min karaktär att göra en sväng efter att jag flyttat joysticken på min Bluetooth -kontroll var också ett problem. När jag frågade om jag kunde prova ett annat spel fick jag veta att det spelet med fördröjning var det enda som var tillgängligt. På grund av omständigheterna är det svårt för mig att bedöma hur vissa intensiva Android -spel kommer att översättas till Android. Jag kan säga att jag inte var imponerad.

Läs: Varje Sony Smart TV som kommer 2015 kommer att bli en Android -TV

Jag kan med viss säkerhet säga att människor kommer att tycka om hur One-Flick-kontrollen känns i handen. Ytan på One-Flick-kontrollen var lite för klibbig för min smak, men det är en personlig preferens. Jag kan inte låta bli att tänka på att lägga till en styrplatta i One-Flick Sony har gjort det enkelt för både unga och äldre att navigera i Android TV. Det är bra, Android TV: s gränssnitt kräver mycket navigering. Google Cast och PlayStation Now ingår också i Sonys sortiment av Bravia 2015. Genom att lägga till Google Cast har Sony gjort det möjligt för användare att enkelt få upp video och ljud på skärmen. PlayStation Now fungerade lika bra som på PS4. PlayStation Now är spelströmningstjänsten som Sony nyligen lade till en $ 20 prenumerationstjänst för.

Sony planerar att släppa Bravia -TV -apparater med Android TV under hela året.

0 Shares