TunnelBear Review – Är denna VPN säkrare att använda?

0 Shares

Om du inte vill att din ISP-leverantör ska spionera på din internetaktivitet, bör du få en VPN. Om du vill surfa på webben privat eller låsa upp geografiska begränsningar, det är viktigt att ha en VPN. Det ger säkerhet genom att skapa en krypterad tunnel och blockerar dem som spionerar på dina internetåtgärder. Oavsett vilken server du har anslutit till, skyddar en säker VPN alla dina viktiga data. I VPN-granskningslinjen ska vi diskutera TunnelBear VPN här. I slutet av denna recension kommer du att ta reda på om TunnelBear är ditt VPN-val eller inte.

Om TunnelBear VPN

TunnelBear är en av de enkla att använda och mest pålitliga VPN tjänsteleverantör. Internetanslutningen kommer att krypteras och garanterar 100% säkerhet och integritet när du surfar på nätet. TunnelBear kommer bryta geo-begränsningarna och låter dig komma åt innehåll från hela världen utan några begränsningar. Med TunnelBear skyddas din enhet från olika hot online. Även från osäker WiFi kan hackare inte stjäla dina lösenord och data.

Det kringgår den lokala censuren och låter dig komma åt appar eller webbplatser med en virtuell IP-adress. TunnelBear VPN förhindrar IP-baserad spårning, och inte ens myndigheter, ISP, annonstjänster och andra kan spåra dig. Förutom alla dessa kommer det att begränsa hastighetsreglering och du kommer inte att komma in i buffertfrågor.

Specifikationer

Jurisdiktion Toronto, Kanada
Antal servrar Inte nämnt
Antal länder 23+
Loggpolicy Ingen loggpolicy
Samtidig anslutning Ja (upp till fem enheter)
Bandbredd Obegränsat
Kill Switch Ja
Krypteringsprotokoll AES 256-bitars kryptering
Tunnelprotokoll OpenVPN, IKEv2 och IPSec
Torrenting Ja
Kundsupport Ja
Återbetalningspolicy Ingen återbetalningspolicy och gratis provperiod
Hemsida tunnelbear.com

TunnelBear VPN – Enhetskompatibilitet

Du kan använda TunnelBear på ett brett utbud av plattformar, från smartphones till PC och webbläsare. Här är enheterna där du kan komma åt TunnelBear VPN.

 • Android
 • iOS (iPhone och iPad)
 • Windows-dator
 • Mac-dator
 • Webbläsare (Chrome, Firefox och Opera)

För närvarande kan användarna av denna VPN komma åt den på upp till fem enheter samtidigt. Bristen på officiellt stöd för Amazon FireStick är en stor nackdel med TunnelBear VPN.

TunnelBear VPN-planer och priser

Det finns tre olika planer som erbjuds av TunnelBear VPN. Välj den som passar dina behov.

Planer Fri Obegränsat Lag
Prissättning Fri $ 3,33 / månad 5,75 USD / månad per användare

Med gratisversionen får du 500 MB säker surfning, testning och begränsad användning.

Den obegränsade planen ger säkerhet hela dagen och är lämplig för hemmabruk. Du får obegränsad säker surfning på fem samtidiga enheter. Du kommer också att få prioritet på kundtjänst.

Teams plan är lämplig för affärsbruk med två eller flera användare. Det ger obegränsad säker surfning, fem enhetsanslutningar och en dedikerad kontohanterare. Du får en centraliserad teamfakturering och ledning.

TunnelBear har varken fri spår eller stöder en pengarna-tillbaka-garanti. Så det är bättre att gå med den kostnadsfria planen för att kolla in dess funktioner. Om du är nöjd kan du låsa upp premiumplanerna.

Hur får man TunnelBear VPN?

TunnelBear VPN finns som en dedikerad app för Android- och iOS-plattformar. Så du kan hämta det från Google Play Store respektive Apple App Store.

Mac- och Windows-PC-användare kan ladda ner TunnelBear VPN-installationsprogrammet direkt från den officiella webbplatsen.

På samma sätt kan de som använder webbläsare lägga till tillägg från respektive webbbutik för att få åtkomst till TunnelBear VPN-tjänsten.

Juridik & loggningspolicy

TunnelBear är baserat på Kanada, som är en del av fem, nio och fjorton Eyes Alliance. Det kan oroa många användare som är på väg att få TunnelBear. Lyckligtvis garanterar TunnelBear en strikt loggfri policy. Det betyder att TunnelBear inte samlar in din IP-adress, DND-frågor, information om appar, tjänster eller webbplatser. Även om det ligger i Eyes Alliance, har de ingen användardata att dela. Så, den privat information kommer inte att säljas till tredje part. Därför kan du lita på TunnelBear VPN när det gäller loggningspolicy.

Serverplatser

TunnelBear finns i 23 olika länder, inklusive USA, Storbritannien, Kanada, Singapore, Australien, Indien, Danmark, Frankrike och mer. Det arbetar kontinuerligt med att utöka sina serverplatser. Med obegränsad bandbredd och serverväxlar kan du komma åt webben utan några begränsningar. Även om det inte nämns om antalet servrar på dess officiella webbplats, kommer du att hitta om 1800+ servrar. Det är något lägre än de bästa rivalerna som NordVPN eller CyberGhost.

Kryptering

TunnelBear använder det starkaste AES-256-bitars kryptering som standard. Den är utformad för att vara en läckagefri VPN med den mest avancerade krypteringen. Du hittar en konstant anmälan som säger att du är skyddad av en björn. Så dina privata uppgifter är säkra, skyddade och ingen kan komma åt dem förutom dig.

Censur

Under vår granskning har TunnelBear förbi den lokala censuren effektivt. Även om det står att det kommer att blockera populära webbplatser och appar, hittar vi inte Netflix fungerar på det. Det har inte låst upp andra streamingappar som Hulu, BBC iPlayer och mer.

TunnelBear har Vaksamt läge med vilken du kan ställa in en Internet kill switch. Med detta blockeras din anslutning så snart anslutningen störs. Du kommer aldrig hitta DNS- och WebRTC-läckor med denna VPN. Med GhostBear funktion kan du besegra VPN-block. Det gör dina krypterade VPN-data mindre detekterbara av regeringen, Internetleverantörer etc.

Användargränssnitt

Gränssnittet för TunnelBear är utformat för att vara nybörjarvänligt. Dess gränssnitt är enkelt och intuitivt på alla dess kompatibla enheter. Så, vem som helst kan komma åt den utan några riktlinjer. Du hittar världskartan med servrarna markerade på skrivbordsversionen. Att bara välja en plats och klicka på den kommer att ansluta din enhet till den servern. Även med webbläsartillägget kommer du enkelt att kunna ansluta till servrarna. Trots detta kan du inte förvänta dig några ytterligare avancerade funktioner med TunnelBear.

Hastighet och prestanda

Du får blixtsnabb anslutningshastighet med TunnelBear VPN. Det skyddar dig bättre när du är ansluten till något opålitligt nätverk, inklusive allmän WiFi. Du kan använda närmaste tunnel för mer säkerhet om du inte är säker på vilken landserver du ska välja. Sammantaget har det gett bättre prestanda på olika servrar. Här är hastighetstestresultat när du granskar TunnelBear på olika servrar.

Melbourne-server:

 • Nedladdning: 12,72 Mbps
 • Uppladdning: 0,91 Mbps
 • Ping: 31 ms

Sydney Server:

 • Nedladdning: 12,25 Mpbs
 • Uppladdning: 0,75 Mbps
 • Ping: 54 ms

Asiens server:

 • Nedladdning: 7,54 Mbps
 • Uppladdning: 2,63 Mbps
 • Ping: 345 ms

EU-server:

 • Nedladdning: 52,26 Mbps
 • Uppladdning: 27,20 Mbps
 • Ping: 39 ms

New York Server:

 • Nedladdning: 4,90 Mpbs
 • Uppladdning: 0,83 Mbps
 • Ping: 277 ms

Streaming & Torrenting

Den största nackdelen som man hittar på TunnelBear är att den inte låter dig komma åt vissa streamingtjänster. I de flesta fall laddas YouTube åt dig oavsett servern du ansluter till. Tja, det fungerade lite dåligt och du måste överväga två gånger innan du får en premium TunnelBear VPN-anslutning.

Även om den stöder torrenting finns det inte mycket av innehållet. Återigen ligger TunnelBear efter med P2P och torrenting.

Kundsupport

Med TunnelBear får du hjälpsam support dygnet runt. Även om den inte har någon chattfunktion använder den ett biljettsystem för att lösa dina frågor. Du kan ställa några frågor angående problemet, så kommer kundtjänsten tillbaka till dig. I de flesta fall är den maximala tidsramen för att få resultatet 48 timmar. Du kan dock förvänta dig ett snabbt svar från supportteamet.

Fördelar:

 • Ingen loggpolitik trots att vara i Eye Alliance
 • Stora anslutningshastigheter
 • Återanslut vid omstart
 • Garderobstunnelstöd

Nackdelar:

 • Betydligt låga servrar
 • Strömmande webbplatser ansluter inte
 • Ingen routerinstallation

Vårt yttrande

Baserat på vår recension är TunnelBear en anständig VPN med få brister. Även om det ännu inte är ett kraftfullt alternativ, har det fortfarande funktioner för de pengar du betalar. Det är den enda VPN-konsumenten med årliga säkerhetsgranskningar. TunnelBear VPN är ganska öppen för sin loggningspolicy och respektive effekter. Om du letar efter en nybörjarvänlig VPN är TunnelBear ett bra alternativ. Du kan inte förvänta dig mycket när det gäller geoblockerande appar.

Har du kunnat välja mellan att få eller lämna TunnelBear VPN? Låt oss höra din åsikt som kommentarer. Håll koll på oss på Facebook och Twitter för mer användbara artiklar.

0 Shares