Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Trump benådar Lil Wayne och Kodak Black

Bildkredit: LilTunechi/Twitter

Båda rapparna har blivit benådade för sina federala anklagelser och Kodak Black får pendling.

För att avsluta det som var ganska märkliga och oförutsägbara fyra år av hans presidentskap, benådade Donald Trump på sin sista ämbetsdag rapparna Lil Wayne och Kodak svart. De två rapparnas uppskov kommer mitt i en uppsjö av benådningar när några av de avgående presidentens sista akter. Andra högprofilerade namn på listan inkluderar den kontroversielle Steve Bannon, tidigare borgmästaren Kwame Kilpatrick och Death Row Records medgrundare Michael “Harry-O” Harris.

Redan i november avslöjades det Lil Wayne stod inför en federal vapenanklagelse relaterad till en incident i december 2019 på Miami-Opa Locka Executive Airport. Enligt Miami Herald tipsade Miami-Dade-polisen federala myndigheter om att ett privatplan transporterade Lil Wayne från Kalifornien till Florida bar också marijuana och vapen. Rapparen greps och åtalades för innehav av skjutvapen och ammunition av en dömd brottsling. Han erkände sig skyldig i december och riskerade upp till tio års fängelse.

Uttalandet om Waynes benådning som släpptes av Vita huset noterar rapparnas engagemang för välgörenhet och citerar stöd från Sovereign Brands Brett Berish (som kallar honom “pålitlig, godhjärtad och generös”) och Deion Sanders (som berömde honom som en “försörjare för sin familj, en vän till många, en troende man, en naturlig givare till de mindre lyckligt lottade, en vägskapare och en spelföränderlig”).

Kodak svartDen nuvarande domen härrör från en arrestering i maj 2019 för att ha angett på pappersarbete att han inte var åtalad när han försökte köpa skjutvapen. Vid den tidpunkten var rapparen ute på borgen för sexuella övergrepp i South Carolina. I mars 2020 erkände Kodak sig skyldig till andra gradens kriminellt innehav av ett vapen efter en arrestering i april 2019 vid gränsen mellan USA och Kanada. Hans benådning kom medan han avtjänade tid i fängelse.

Vita husets officiella kommutering noterade stödet av Gucci Mane, Lil Yachty, Lil PumpBaltimore Ravens-spelaren Lamar Jackson med flera. “Innan han fälldes och efter att ha nått framgång som skivartist, blev Kodak Black djupt involverad i många filantropiska insatser,” lyder uttalandet. “I själva verket har han förbundit sig att stödja en mängd olika välgörenhetsinsatser, som att tillhandahålla utbildningsresurser till studenter och familjer till fallna brottsbekämpande tjänstemän och de underprivilegierade.”

I en annan märklig händelseomvandling omvandlade Trump också Michaels dom “Harry-O” Harris, medgrundare av Death Row Records. Harris hade avtjänat 30 år av ett fängelse på 25 till livstids fängelse för konspiration för att begå första gradens mord. “Han är en före detta entreprenör och har handlett och lärt medfångar hur man startar och driver företag,” Vita husets uttalande lyder. “Han har gått kurser mot affärs- och journalistexamen.”

Slutet på Trump var precis som hans presidentskap, förvirrande, udda och totalt oförutsägbart. Vem kunde ha trott att Trump skulle benåda några av ländernas mest populära och kontroversiella rappare under sina sista dagar? Absolut inte jag.