Truke Buds S1 och Buds Q1 recension

0 Shares

Truke är ett tyskt ljudföretag som är känt för sina högkvalitativa hörlurar och headset. Företaget har lanserat ett antal riktigt trådlösa öronsnäckor och trådlösa nackband i Indien under de senaste åren. Bland dem är Truke Buds S1 och Truke Buds Q1 två budgetfokuserade TWS-öronsnäckor med funktioner som konkurrerar med mer premium-öronsnäckor. Här är vår recension av båda hörlurarna.

Truke Buds Q1-specifikationer:

Modell Knoppar Q1
Typ av högtalare Grafenhögtalare
Förare 10 mm drivrutiner
Typ av laddningsfodral Traditionell design med lock med gripskal
Typ av brusreducering Miljöbrusreducering
Speltid (enkel laddning) 10 timmar
Speltid (Totalt liv) 72 timmar
Batteri 500mAh litiumpolymerbatteri
Vikt av varje knopp 4g
Totalvikt 70 gram
Blåtand 5.1
Kompatibilitet Android & iOS
Vattentät nivå IPX4
Mått 8,1 x 5,9 x 3,2 cm

Truke Buds S1-specifikationer:

Modell Knoppar S1
Typ av högtalare Grafenhögtalare
Förare 10 mm drivrutiner
Typ av laddningsfodral Design med skjutlock
Typ av brusreducering Miljöbrusreducering
Speltid (enkel laddning) 10 timmar
Speltid (Totalt liv) 72 timmar
Batteri 500mAh litiumpolymerbatteri
Vikt av varje knopp 4g
Totalvikt 44 gram
Blåtand 5.1
Kompatibilitet Android & iOS
Vattentät nivå IPX4
Mått ‎6,7 x 4,7 x 2,8 cm

Design

Öronsnäckorna till både Buds Q1 och Buds S1 är i princip identiska, med en in-ear-design, och är helt gjorda av plast. De kommer med silikonspetsar för in-ear-delen, och de är otroligt lätta och väger bara cirka 4g vardera. Att vara så här lätt bidrar till bekvämligheten av hörsnäckorna, tillsammans med en snygg ergonomisk form som sitter fint i örat.

Varje hörsnäcka har pekplattor på sidan som är vänd ut ur hörsnäckorna, och de har små skaft som sticker ut under pekplattorna. I änden av skaften finns en liten LED-lampa som indikerar anslutningsstatus. En annan funktion är dess IPX4-klassning, som ska skydda den från oavsiktliga stänk och svett.

Den största skillnaden mellan Buds Q1 och Buds S1 är laddningsfodral. Buds Q1 har ett mer traditionellt fodral med ett lock som öppnar sig som ett grepp. Den har en rektangulär form med mjukt rundade hörn som gör den riktigt enkel att stoppa i och ta ur fickorna. Den har en slät mattsvart finish som känns bra och på baksidan av hörlursfodralet finns en USB-C-laddningsport.

Buds S1 å andra sidan har en mer unik skjutlocksdesign som har en mycket trevlig öppnings- och stängningsfunktion. Istället för en vanlig rektangulär design som Buds Q1, har Buds S1:s fodral en slät oval design, och den är större än Buds Q1:s laddningsfodral i storlek. Denna större storlek ger ett större 500mAh batteri inuti, medan Buds Q1 kommer med ett 400mAh batteri inuti. USB-C-laddningsporten på Buds S1 har också en gummiflik för skydd.

En funktion som delas mellan båda laddningsfodral är närvaron av en digital display inuti som visar laddningsnivåerna. Så fort hörsnäckorna är placerade inuti visar displayen batterinivån för båda hörsnäckorna individuellt och batterinivån i laddningsfodralet också, vilket är en trevlig funktion att ha.

Ljudkvalitet, funktioner och kontroller

För riktigt trådlösa hörlurar i denna prisklass låter både Buds S1 och Q1 riktigt bra. De har 10 mm dynamiska drivrutiner med stöd för AAC-codec, som ger en trevlig lyssningsupplevelse överlag, med bra prestanda i mitten och acceptabla toppar. Basen känns lite underväldigande, så jag skulle inte rekommendera dem för bastung musik. Ljudscenen är anständig, och hörsnäckorna kan bli ganska högljudda också.

För samtal har öronsnäckorna flera mikrofoner för att möjliggöra omgivningsbrusreducering och när under mina tester var mikrofonkvaliteten okej.

En annan funktion är möjligheten att aktivera spelläget, vilket kommer att minska Bluetooth-anslutningens latens till 88ms. Den uppnår detta genom att byta till SBC-codec, vilket kan minska ljudkvaliteten, men latensminskningen i spel kompenserar för det. Användare kan snabbt gå in i spelläge med ett trippeltryck på den högra hörsnäckan.

Resten av kontrollerna är ganska enkla:

  • Enkeltryck för att spela upp/pausa musik och svara på samtal
  • Tryck och håll nere hörsnäckan för att avvisa samtal.
  • Håll den vänstra hörsnäckan i 2 sekunder för att spela föregående låt
  • Håll den högra öronsnäckan i 2 sekunder för att spela nästa låt
  • Tryck snabbt två gånger på den vänstra hörsnäckan för att aktivera assistenten.

Tyvärr finns det inga kontroller på hörlurarna för att ändra volymen, och det finns ingen app för att anpassa de befintliga kontrollerna.

Batteri-liv

Batteritiden för varje öronsnäcka är deras bästa funktion. Både Buds S1 och Buds Q1 har 40mAh-batterier inuti som räcker i cirka 10 timmar på en enda laddning, och jag tyckte att detta var mest korrekt under min recension. Buds S1 har ett 500mAh laddningsfodral som kommer att ge totalt 72 timmars lyssningstid, medan Buds Q1 har ett 400mAh laddningsfodral, vilket ger totalt 60 timmars uppspelning.

Slutsats

Truke Buds S1 och Truke Buds Q1 är lätta, erbjuder lång batteritid och presterar anständigt när det kommer till ljudkvalitet. Laddning via USB-C är en trevlig bonus, och spelfunktionen med låg latens är användbar för casual gamers.

Pekkontrollerna är inte anpassningsbara och det finns inget snabbladdningsstöd, men de är acceptabla när du tänker på prisklassen. Sammantaget erbjuder Buds S1 och Buds Q1 ett stort värde för riktigt trådlösa hörlurar som kostar Rs. 1499 och Rs. 1299 respektive.

Mellan de två hörsnäckorna är den största skillnaden formen på laddningsfodralet och den totala batteritiden. Om dessa inte är så viktiga för dig skulle jag rekommendera att välja Buds Q1 istället för Buds S1 och spara Rs. 200.

Som nämnts ovan är Buds S1 tillgänglig att köpa på Amazon för ett pris av Rs. 1499, medan Buds Q1 är tillgänglig på Amazon och Flipkart för Rs. 1299.

0 Shares