Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Trött på Twitter och Elon Musk? Här har du 4 alternativ

Även om Twitter är ett av de mest kända och mest använda sociala nätverken i världen, är det inte överlägset det bästa. Det är ett socialt nätverk fullt av falska människor, falska nyheter, bots, troll, hat … sanningen är att det inte är känt varför det är så framgångsrikt, men det är det. Nu, med de förändringar som är på väg att komma från Elon Musks hand, överväger många användare att lämna det sociala nätverket åt sidan i jakten på andra alternativ.

Därefter kommer vi att se 4 av de mest relevanta, perfekta för att ersätta Twitter med dem.

Mastodon, det sociala nätverket på allas läppar

Mastodont Röd Social

Utan tvekan är Mastodon ett av de sociala nätverk som folk pratar mest om. Detta sociala nätverk föddes 2016 som en Twitter-Killer, vars huvudsakliga syfte är att det var ett distribuerat socialt nätverk, utan en högsta ledning, och helt öppet och free av reklam. Dess koncept, baserat på gemenskaper, är något mer komplett än Twitters, och det har mycket färre användare, särskilt andra än de engelsktalande. Men som ett alternativ är det en av de bäst placerade.

Start använder Mastodon här .

Reddit, ett annat koncept

Reddit app

Även om det kanske inte låter bekant för oss, är Reddit en av de mest besökta webbplatserna i hela världen. Denna plattform är också baserad på “communities”, var och en av dem dedikerade speciellt till ett specifikt tema. Vi kan bokstavligen hitta gemenskaper av allt som kan komma till våra sinnen, där de kommer att prata länge om ämnet, både på engelska och på andra språk, och där människor, i allmänhet på ett mycket vänligt sätt, kommer att försöka hjälpa oss. för att lösa eventuella problem vi kan ha.

Vi kan börja använda detta sociala nätverk direkt på Reddits huvudsakliga webbplats .

Parler, det sociala nätverket där de “förbjudna” från Twitter hamnar

Parler har alltid stått ut för att försvara yttrandefriheten. Och det är därför många av dess användare är tidigare Twitter-användare som av en eller annan anledning har hamnat avstängda från det sociala nätverket av, nu, Elon Musk. Denna plattform utmärker sig framför allt för att visa oss flödet kronologiskt, visa meddelanden i realtid och, viktigast av allt, utan ändringar och utan censur. Ett socialt nätverk, även det ägt av en miljardär (i det här fallet rapparen Kanye West) som kan positioneras som ett viktigt alternativ till den blå fågeln.

Vi kan gå in i detta sociala nätverk från följande länk .

CounterSocial, en Twitter utan det dåliga med detta

Slutligen, ett annat av de sociala nätverk som också vinner popularitet är CounterSocial. Detta sociala nätverk marknadsför sig själv som ett nätverk utan troll, inga övergrepp, inga annonser, inga falska nyheter och inget inflytande från stora företag. Bland dess många funktioner är en av de mest slående för användarna dess “Deepfake Detector”, ett AI-system som analyserar allt innehåll som laddas upp till det sociala nätverket och ansvarar för att upptäcka eventuella falska nyheter för att sätta stopp för det.

Ytterligare ett alternativ som vi kan prova direkt på denna länk .