Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Trippelbuffring: Varför vi älskar det

Vi försummar ofta att engagera oss för mycket i diskussionen om vilka alternativ folk alltid bör aktivera när de spelar spel. Vi tenderar snarare att fokusera på det vi testar med. Ärligt talat skulle våra rekommenderade inställningar för att spela de spel vi testar vara mycket lika de inställningar vi använder för att jämföra med ett mycket viktigt undantag: vi skulle aktivera trippelbuffring (vilket innebär vsync) när det är möjligt. Även om det inte är ett tillgängligt alternativ i alla spel, måste det verkligen vara det, och vi är här för att argumentera för varför spelare ska använda trippelbuffring och varför utvecklare behöver stödja det.

Oftast svär spelare, när det kommer till allt angående vsync, genom att tvinga vsync av i drivrutinen eller inaktivera den i spelet. Det är faktiskt vad vi gör när vi benchmarkar eftersom det gör att vi kan se tydligare vad som händer under huven. De som aktiverar vsync gör det vanligtvis för att undvika den visuella “rivning” som kan uppstå i vissa fall trots de negativa biverkningarna.

Vi skulle vilja prova något lite annorlunda med den här artikeln. Vi kommer att inkludera två omröstningar, en här och en i slutet av artikeln. Denna första undersökning är utformad för att rapportera vad våra läsare redan gör med avseende på vsync och dubbel kontra trippelbuffring.

{poll 134:300}

Efter att ha läst resten av den här artikeln uppmanas våra läsare att svara på en relaterad enkät som är utformad för att avgöra om att beväpna spelare med informationen i denna artikel kommer att ha någon inverkan på vilka inställningar som används från och med nu.

Först kommer en konceptuell genomgång av vad dubbelbuffring och vsync är, sedan ska vi prata om vad trippelbuffring tillför bordet. För dem som verkligen vill ha det snygga (eller som behöver mer övertygande) kommer vi att följa upp det med en djupare dykning i varje tillvägagångssätt komplett med några fiffiga diagram.