Trick att stänga av den bärbara datorns skärm utan att stänga locket i Windows

0 Shares

Som vi nämnde finns det många fördelar som denna typ av utrustning erbjuder oss med avseende på stationära datorer. Dessa gör att vi kan bära en dator från en plats till en annan på ett bekvämt och enkelt sätt med alla dess komponenter och applikationer. Detta är något som de flesta av er har varit medvetna om länge. Dessutom slutar dessa bärbara datorer inte att förbättras.

Stäng av den bärbara datorns skärm utan att stänga locket i Windows

Men det är naturligtvis inte alla fördelar här, eftersom vi kan finna oss själva med nackdelen av den autonomi som dessa ger oss. Faktum är att om vi fokuserar på allt som har med batteriet och den tidigare nämnda autonomin för en bärbar dator, i sin tur en av de komponenter som mest påverkar allt detta, är just skärmen.

Styr den bärbara datorns skärm för att öka dess autonomi

Därav vikten av denna panel i Batteri-liv i en av dessa datorer, så vi måste ha lite kunskap om hur man använder den bättre. Det rekommenderas till exempel att vi sänker dess ljusstyrka, något som gör att vi får autonomi på ett viktigt sätt. Detta är något som vi uppnår från Windows Aktivitetsfältet sig själv, till exempel.

brillo pantalla

Lika säkert skulle det vara mycket uppskattat om vi kunde koppla bort eller stänga av detta specifika element, så länge vi inte behöver det. Detta är något som med en stationär PC med separat bildskärm är väldigt enkelt. Men från en bärbar dator som de vi pratar om här är det inte längre så enkelt. Faktum är att den enklaste lösningen i detta fall är att stänga locket på utrustningen. Naturligtvis, beroende på hur vi har det konfigurerat, kan vi till och med stänga av operativ system i sin helhet. Hur som helst, detta är inte den bästa lösningen i dessa fall, något som vi kommer att hjälpa dig med.

Stäng av den bärbara datorns skärm utan att stänga den

Vid det här laget kommer vi att berätta att antingen av integritetsskäl eller som vi sa till dig, för att spara batteri, har vi ett mycket snabbare system. Detta gör att vi kan stänga av den bärbara datorns skärm omedelbart och utan att behöva stänga locket. För detta kommer vi att använda en lura i form av en tredjepartsapplikation som kommer att vara till stor hjälp. För att ge dig en uppfattning om vad vi är talande du kan vi använda programmet som heter ScreenOff.

Det här är en free applikation som du kan ladda ner från denna länk. Dessutom kunde användningen inte vara enklare och lättare. Det tillåter oss att stäng av skärmen av vår bärbar dator med bara ett musklick. För detta behöver vi bara ladda ner den komprimerade filen och lämna en direktåtkomst till den körbara filen, till exempel på skrivbordet. I det ögonblick då vi kör det, skickar programmet ett VB-kommando till systemet som ansvarar för att stänga av skärmen, allt detta omedelbart. För att skärmen ska slås på igen kan vi till exempel trycka på ESC-tangenten.

0 Shares