Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Tre detaljer för att upptäcka en bra iPhone i Wallapop

Vilken typ av användare kan du hitta på Wallapod

I Wallapop kan du hitta olika typer av användare, från småföretag som säljer renoverade produkter till privatpersoner som förnyar iPhonen varje år och säljer den via denna plattform till personer som vill förnya enheten men inte vill göra stora utlägg.

Om du är en av dessa typer av användare kommer vi nedan att presentera tre tips så att köpet av din Apple-enhet blir tillfredsställande och du inte utsätts för något bedrägeri eller bluff.

2º Mano

Presentation av produkten

Produkten måste innehålla många bilder på enheten från olika vinklar och färgglada, för att visuellt se om iPhone är i gott skick eller har stötar eller går sönder till följd av felaktig användning. Tillsammans med denna presentation är det viktigt att lyfta fram förekomsten av en bra beskrivning av produkten där vi kan veta anledningen till varför användaren säljer enheten.

Du måste också kontrollera om produktbeskrivningen har en köpefaktura eller om den innehåller originalkartong eller kabel. Dessa indikationer gör att du snabbt kan veta om produkten är ny av säljaren eller om du tidigare har köpt den från en privatperson.

Produktpris och status

Priset är ett avsnitt att ta hänsyn till när du ska köpa en produkt, speciellt när du ska köpa en iPhone, eftersom det är produkter som har ett väldigt högt pris. En iPhone kan försämras mellan 20-30 % varje år om den används försiktigt. Men om produkten har stötar eller repor kommer priset att sänkas avsevärt.

Om du ser en priset ut från marknaden inom någon av dess gränser , kassera den produkten eftersom du är föremål för en bluff, antingen för att produkten inte är den som visas i beskrivningen eller för att enheten är trasig och du inte vill ange det. Dessutom, om enheten har en trasig intern komponent, kommer det att ha en direkt inverkan på priset, så det är en indikation att veta vilka produkter som har ett verkligt pris och ett falskt pris.

Vilka frågor ska man ställa innan man köper enheten?

När vi har fastställt potentiella leverantörer är det viktigt att ställa en rad frågor för att verifiera att enheten fungerar korrekt. Här är några frågor du måste göra:

Först och främst är det viktigt att känna till batteriets tillstånd , eftersom om den har försämrats på kort tid är det en indikation på felaktig användning av enheten. För det andra, fotografier på faktura och serienumret på produkten, så att du kan avgöra om serienumret matchar fakturan. För det tredje, a video om enhetens funktion både när du surfar på webbsidor, laddar ner applikationer och använder kameran, för att se om linserna har tagit skada.

Om det uppfyller dina krav och priset är enligt vad som erbjuds och vad du har råd med kan du boka ett möte och göra köpet. Kom ihåg att även om du köper en begagnad produkt så finns det i Spanien garanti på nämnda produkt i några månader, så om du ser någon skada och vill lämna tillbaka den så finns det en laglig mekanism för att återställa kopra.

Wallapod