Tre bÀsta metoder för rapportering bakom framgÄngsrika företag med hög tillvÀxt

0 Shares

Om du har en marknadsförings- eller intÀktsfokuserad roll Àr chansen stor att du nÄgon gÄng har mött frustrationer med dina data och rapporteringsverktyg.

Att utveckla tydliga rapporter och insikter i en komplex organisation kan vara en tidskrĂ€vande process, fylld av data “silos” skapade av separata icke-integrerade plattformar.

För mÄnga organisationer kan denna utmaning leda till frustration i hela verksamheten. Vi har arbetat med mÄnga organisationer dÀr marknadsförings- och försÀljningsintressenter har kÀmpat för att göra effektiva affÀrscases till ledarskap för att öka sina investeringar i analys, Àven nÀr de rutinmÀssigt slÀpper allt för att stödja intensiva rapporteringssprintar för att samla ihop data och insikter i tid för QBRs , styrelsemöten och andra viktiga milstolpar.

Även om dessa utmaningar Ă€r vanliga, Ă€r de inte oöverstigliga. I sjĂ€lva verket har vi, genom vĂ„r erfarenhet av att arbeta med hundratals snabbvĂ€xande företag, observerat att de mest framgĂ„ngsrika tillĂ€mpar tre relativt enkla koncept för att hjĂ€lpa till att driva en mer datadriven och effektiv rapporteringskultur. Sammantaget bidrar dessa tre tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt till att skapa en positiv cykel dĂ€r tillförlitliga rapporter ger bĂ€ttre affĂ€rsresultat, vilket ger ökade investeringar i tillvĂ€xtteknologier och rapporteringsinfrastruktur.

HÀr Àr de tre grundlÀggande bÀsta metoderna för rapportering bakom dagens mest framgÄngsrika högtillvÀxtföretag:

De utnyttjar EN sanningspunkt för data.

Den klassiska fallgropen med dagens tekniska stackar Ă€r att de Ă€r “anslutna” men inte integrerade. Det betyder att de Ă€r funktionella, men de aggregerar inte data pĂ„ samma sĂ€tt. Dessa kullerstenssystem, kallade “frankensystems” av Dharmesh Shah vid INBOUND 2021, Ă€r bekanta för de flesta marknadsförare.

Företag behöver inte lĂ€ngre acceptera detta. Även om det kan ta tid och resurser att helt avyttra ett “frankensystem”, Ă€r ett bra första steg att anpassa sig till en enda kĂ€lla till sanning för prospekt- och kunddata, och enhetliga definitioner för prospekt- och kundlivscykelstadier.

Oavsett om du har investerat i ett BI-verktyg, litar pÄ en plattform som HubSpot eller till och med hanterar rapportering i en serie excel-kalkylblad, mÄste du se till att du har en metod för att extrahera insikter frÄn data och anpassning mellan alla intÀktsintressenter pÄ marknadsföring livscykelstadier, affÀrer, ideala kundprofiler och nyckeltal.

Det Àr viktigt i den hÀr situationen att tÀnka pÄ ett datainsamlingsverktyg som en bil. Bilen i sig har vÀrde och tjÀnar ett syfte, men den Àr inte vÀrdefull i en silo. Den behöver olja, underhÄll och inspektioner för att hÄlla den trafiksÀker, och precis som en bil behöver dina datainsamlings- och rapporteringsverktyg samma typ av stöd.

Ditt företag gjorde en investering i den resursen, oavsett om du prenumererar pĂ„ mĂ„nadsbasis, genom ett Ă„rskontrakt, eller kanske till och med köpte en plattformslicens – oavsett om du investerade i möjligheten att samla in data. Utan möjligheten att extrahera insikt frĂ„n dessa data – oavsett om du behöver ytterligare teknik för att förfina rapporteringen, eller en konsulterande partner för att hjĂ€lpa till att extrahera insikter frĂ„n den – förlorar investeringen i vĂ€rde, vilket gör den investeringen av ditt företag mindre meningsfull. Utöver det, alla ytterligare investeringar ditt företag gör i det verktyget frĂ€mjar bara en potentiell sĂ€nkt kostnad. Du gjorde den hĂ€r investeringen för att det Ă€r viktigt för ditt företag att kunna samla in och analysera data – den betydelsen har inte minskat. Du behöver helt enkelt ett extra verktyg eller resurs för att det ska fungera korrekt.

Deras data Àr inte bara konverteringscentrerad, den Àr kundcentrerad

Data utan analys Àr bara siffror. UngefÀr som en samling av rÄvaror krÀver mat för att bli en mÄltid, sÄ krÀver data ett verktyg för utvÀrdering. LÄt oss ta ett praktiskt exempel. Du kanske vet hur mÄnga leads ditt företag har genererat under det senaste Äret. Din marknadsföringschef kanske vet hur mÄnga kvalificerade leads för marknadsföring som kom frÄn den poolen, och försÀljningschefen eller intÀktschefen kan veta antalet försÀljningskvalificerade leads eller möjligheter som kom frÄn dessa. Olyckligtvis Àr detta bara siffror. NÀr de samlas in och analyseras tillsammans kan de ge dig en kÀnsla av dina trattkonverteringsfrekvenser, frÄn det första intresset en prospekt tar för ditt varumÀrke, till din förmÄga att kvalificera den prospektens intresse och passform, till ditt sÀljteams förmÄga att skapa en livskraftig potential försÀljning.

Du kanske redan tĂ€nker “jag vet mitt företags trattkonverteringsfrekvens” och det Ă€r en ganska vanlig utgĂ„ngspunkt. Jag skulle börja med att frĂ„ga vad du vet. Till exempel, om du kĂ€nner till ditt företags trattkonverteringsfrekvenser, kĂ€nner du till dina trattkonverteringsfrekvenser baserat pĂ„ specifika publikpooler, till exempel inom specifika branscher eller olika företagsprofiler? Vet du hur ofta du ser en persona mot en annan? Ännu viktigare, integrerar du dina “tratt”-data med kundframgĂ„ngsstatistik som LTV, expansionshastigheter, churn-hastigheter och trender för uppgradering/nedgradering?

Ju mer detaljerad inblick du kan ta i din data, och ju nĂ€rmare du kan undersöka den insikten, desto mer effektfulla takeaways kommer du att kunna generera för ditt företags tillvĂ€xt. Varför? För ju nĂ€rmare du tittar pĂ„ informationen, desto nĂ€rmare tittar du pĂ„ dina kunder – de verkliga mĂ€nniskorna och företagen som du betjĂ€nar.

Att se dina data i dessa termer och tÀnka bortom konverteringsfrekvenser för att fokusera pÄ verkliga affÀrssammanhang, hjÀlper marknadsförare och sÀljledare att utforma en bÀttre strategi.

De ser rapportering som affÀrskritisk och de investerar dÀrefter

Allt det vi har sagt ovan kan kĂ€nnas ogiltigt om det möts av “det lĂ„ter som ett trevligt att ha, inte ett behov av att ha” – ett stĂ€llningstagande vi ofta hör. NĂ€r du prioriterar kan du kĂ€mpa för att definiera vikten av att göra en investering i din rapportstapel jĂ€mfört med 6 mĂ„nader, eller i början av ditt nĂ€sta rĂ€kenskapsĂ„r.

Vi tĂ€nker ofta pĂ„ att rapportering och tillvĂ€xt gĂ„r hand i hand. Om du inte kan analysera din framgĂ„ng pĂ„ marknaden kan du inte anpassa dig till den. SĂ„ om du stöter pĂ„ tillbakadragande av konceptet att göra en investering i din tekniska rapportstapel, bör du ta itu med det genom att frĂ„ga “hur mycket lĂ€ngre har vi rĂ„d att vĂ€nta med att vĂ€xa?” Är din organisation villig att förbli i din nuvarande intĂ€ktstillvĂ€xttakt – oavsett om du tĂ€nker pĂ„ toppen, mitten eller botten av trattens pipelineutveckling – under samma tidsperiod?

Topppresterande organisationer stÀller dessa frÄgor, behandlar rapportering som affÀrskritisk och, omvÀnt, ser dÄliga rapporter som en affÀrs- och intÀktsrisk. Dessutom investerar de bÄde tid och resurser för att optimera sina analyser och rapporteringsmetoder. Detta kan inkludera:

  • LedarskapsnĂ€rvaro vid mĂ„natliga och kvartalsvisa verksamhetsgenomgĂ„ngar
  • Investera i databerikning för att förbĂ€ttra “out-of-the-box” rapportering och analyser som Ă€r tillgĂ€ngliga pĂ„ plattformar som HubSpot och Salesforce.
  • LĂ€mplig bemanning för affĂ€rsinsikter. Detta kan inkludera att lĂ€gga till datavetare i sina intĂ€ktsdriftsteam eller arbeta med intĂ€ktshanteringspartners för att dra nytta av denna disciplin internt
  • Inklusive intĂ€ktsverksamhetens intressenter pĂ„ alla nivĂ„er i organisationen, inklusive C-nivĂ„n.

HĂ€mtmat

För att pĂ„skynda tillvĂ€xten mĂ„ste företag förstĂ„ de dolda strategiska möjligheterna inom sina prospekt- och kundbaser. Traditionell rapportering och analys misslyckas ofta, antingen för att data Ă€r fragmenterad över system eller för att företag ser data genom “traditionella” mĂ€tvĂ€rden som inte ger transformativ insikt. För att bekĂ€mpa detta investerar topppresterande företag i en punkt av sanning för data, fokuserar pĂ„ kundcentrerade insikter och behandlar sina affĂ€rsintelligensstrategier och partnerskap som affĂ€rskritiska. Dessutom innebĂ€r förbĂ€ttringar av CRM-rapporteringsplattformar och outsourcad datavetenskap att det nu Ă€r möjligt att genomföra detta tredelade tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt mer kostnadseffektivt Ă€n nĂ„gonsin tidigare.

0 Shares