Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Transcend TS-ASL3 Socket-370 i815E ATX

Introduktion

Sedan 1988 har Transcend främst fokuserat på minnesproduktion och har blivit en av de största minnestillverkarna, som producerar mer än 2000 typer av minne. Tio år senare bestämde de sig för att ge sig in på moderkortsmarknaden också. Sedan dess har de producerat en hel del moderkort för både Intel- och AMD-system.

Jämfört med de flesta andra företag är Transcend verkligen sent ute på moderkortsmarknaden. Som sådan har det varit svårt för dem att få en betydande del av marknaden, särskilt eftersom de definitivt saknar rykte från vissa större tillverkare som ABIT, ASUS och Microstar. För att bygga upp sitt rykte satte Transcend upp ett mål att designa några högkvalitativa moderkort med anständig prestanda, och de har mestadels varit framgångsrika med sina tidigare produkter.

Nu har Intel lagt i815/i815E-kretsuppsättningen som deras flaggskeppskretsuppsättning, visst har Transcend släppt sin i815E-lösning — TS-ASL3. Låt oss se om styrelsen kan uppfylla Transcends mål.


Transcendera TS-ASL3

CPU-gränssnitt

Sockel-370

Chipset

Intel 815E

Formfaktor

ATX

Busshastigheter

66 – 99 MHz i steg om 1MHz (66MHz CPU)

100 – 132 MHz i steg om 1 MHz (100 MHz CPU)

133 – 166 MHz i steg om 1 MHz (133 MHz CPU)

Stöds för spänningar

Autoavkänning

+0,05 / +0,1 / +0,2 / +0,3 / +0,4 / -0,05 / -0,1 Volt

Minnesplatser

3 168-stifts DIMM-platser

Expansionsplatser

1 AGP-plats
6 PCI-platser (2 i full längd)
1 CNR-platser
0 ISA Slots

Ljud ombord

Sigmatel STAC9721T AC 97 CODEC

BIOS

Tilldela Modular BIOS 6.00PG


De goda

TS-ASL3 är ett mycket “standard” i815E-moderkort, då Transcend inte lagt några extra eller speciella komponenter på kortet, utan istället fokuserat på den övergripande prestandan och kvaliteten. Till att börja med är PCB cirka 12 gånger 8,5 tum. Ett så litet PCB bidrar generellt till att minska kostnaden för moderkortet.

En sak som Transcend ansträngde sig för var placeringen av strömförsörjningskontakten, som kan hittas längs den högra kanten av kretskortet så att strömkablarna inte behöver löpa över minnet och CPU:n och blockera luftflödet till CPU. Detta kommer väl till pass när vi pratar om överklockning, där CPU:n kommer att avleda mer värme än vanligt. Vi ser inte många tillverkare som sätter kontakten på höger kant, så vi kan se att Transcend lyssnar på användare där ute.

82815 Graphic and Memory Controller Hub (GMCH) är precis under CPU-sockeln. Denna GMCH är kärnan för hela i815-kretsuppsättningen, med en integrerad i752-baserad inbyggd 3D-video och stöd för externa AGP 4X-grafikkort. En serieport ersätts av VGA-kontakten på baksidan av moderkortet. Men från vår “Intel i815 chipset”-artikel har i752 inbyggd video en mycket dålig prestanda. Det kan räcka för användare som inte behöver någon 3D-applikation, men för de flesta användare där ute är videon ombord definitivt inte acceptabel. AGP-kortplatsen är en “universell kortplats”, så du kan installera nästan alla AGP-kort.