Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Toshiba trivs på pekdatormarknaden

Toshiba trivs på pekdatormarknaden

Vi hade en möjlighet att träffa representanter från Toshiba i eftermiddags för att prata om deras kommande konsumenthårdvara, men medan majoriteten av den fortfarande är under NDA (inklusive några mycket spännande uppdateringar av notebook), är ett av de största tillkännagivandena redo att gå idag: Toshiba Thrive, deras inträde på surfplattmarknaden.

The Thrive kan tyckas vara en också-körd tillsammans med många av de andra Tegra 2-baserade tabletterna på marknaden, men Toshiba har en väldigt speciell sås som de har använt generöst på den här utgåvan. The Thrive är en 10,1-tums surfplatta med vad som ser ut att vara en IPS-panel (den klarar betraktningsvinkeltesterna) och Android 3.1, och även om den är lite på den tjocka sidan, finns det några mycket goda skäl till det. Toshibas representanter betonade att de satsade mer på en bättre brygga från sin bärbara verksamhet och ville ha en surfplatta som var så användarvänlig som möjligt.

Till att börja med håller de Android i stort lager med tre anmärkningsvärda inkluderingar. Den första är Toshibas egen filhanterare, som jag tyckte var väldigt lätt att använda och förstå. Om du alls är van vid Windows 7:s filhanterare kommer Toshibas att vara en enkel övergång. En annan inkludering är en enda applikation för att hantera mediauppspelning: foton, videor och musik är alla tillgängliga här, vilket gör det enkelt att komma till dina media. Till sist, tillsammans med deras uppspelningsmjukvara, är deras “Resolution Plus”-mjukvara som dynamiskt uppskalar video till hög upplösning, justerar färgbalans och kontrast. Purister kanske gillar det eller inte, men jag tyckte att det förbättrade tittarupplevelsen.

Resten av Thrive präglas av en önskan att göra den så enkel att använda och personifiera som möjligt. Bakpanelen har en bekväm, lätt gummierad textur, men den är också avtagbar och utbytbar med eftermarknadspaneler i olika färger. Det som finns under den är ett batteri som kan tas bort och utbytas av användaren. Längs sidorna av surfplattan finns volym- och strömkontroller tillsammans med en låsknapp som hindrar skärmen från att rotera. Det finns ett kombinationsuttag för mikrofon/hörlurar, men Toshiba gjorde det till en punkt att gå i full storlek där det var möjligt med portar för att underlätta övergången till surfplatta, och som ett resultat inkluderar de en fullstor SD-kortläsare, USB 2.0-port och HDMI-port. Det finns också en mini-USB-port. Slutligen har Thrives ansikte en 2-megapixelkamera medan baksidan har en 5-megapixelkamera.

Toshiba förväntar sig tillgänglighet i detaljhandeln under de närmaste veckorna. MSRP är $429 för 8GB-versionen, $479 för 16GB-modellen och $579 för 32GB. Det är mycket mindre än Motorola Xoom och liknar Acer Iconia A500; medan alla erbjuder samma prestandanivå (tack vare Tegra 2-hårdvaran), kommer skillnader i industriell design och prissättning att spela en stor roll. Toshiba kommer också att erbjuda dockningsstationer, inklusive en med USB- och HDMI-anslutning för externt tangentbord, mus och skärm.