Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Toshiba Satellite 1905-S277 bärbar dator

Anteckningsböcker finns i en mängd olika storlekar. Länge borta är de dagar då bärbara datorer kom i en storlek: stora och lätta att bära. Teknikens framsteg har producerat ett komplett utbud av bärbara storlekar. För de där ute som letar efter maximal portabilitet, är de så kallade “sub-notebook”-klassen datorer som offrar hög effekt och höghastighetskomponenter för storlek. Den fortsatta miniatyriseringen av datorkomponenter har gjort det möjligt att hitta fullfjädrade datorer som konkurrerar med storleken på gårdagens handdatorer.

En andra klass av bärbara datorer är klassen “tunna och lätta”; bärbara datorer som vanligtvis har en balans mellan storlek och hastighet. Tänk på dessa bärbara datorer som stationära datorer på diet, som ofta innehåller något snabba processorer men utelämnar större extrafunktioner för bärbara datorer som interna enheter och stora skärmar.

Den sista breda kategorin som bärbara datorer kan placeras i är kategorin “skrivbordsersättning”. Ersättningsbärbara datorer för stationära datorer offrar i allmänhet väldigt lite när det kommer till hastighet. Istället för att fokusera på en slimmad design eller låg vikt strävar skrivbordsersättningar efter att göra precis vad deras namn antyder: byta ut den stora datorn vid skrivbordet mot något lite mer hanterbart. Ersättningsbärbara datorer för stationära datorer är större och skrymmande än de andra klasserna för bärbara datorer, men de är vanligtvis mer funktionsrika och kraftfulla.

Att bestämma vilken typ av anteckningsbok för dig är ett personligt beslut. Till exempel, användare som reser en bra summa kan vara mest bekväma med en sub-notebook: de kanske inte är de snabbaste i gänget, men de är säkert lätta på ryggen. På andra sidan av spektrumet finns avancerade användare som inte räknar med att flytta sin bärbara dator mycket. För dessa användare verkar de stationära ersättningsböckerna vara den bästa passformen.

Du kanske minns att vi i vår senaste notebookrecension tog en titt på ASUS T9, en notebook som kan klassificeras som en ganska skrymmande tunn och lätt notebook. I dagens recension tar vi en titt på vår första riktiga stationära ersättningsdator: Toshibas Satellite 1905-S277. Med en stationär Pentium 4-processor, 256 MB minne och ett Mobility Radeon-grafikchip tänkte vi avgöra om Satellite 1905-S277 verkligen kan ersätta ditt skrivbord.

Toshiba Notebook från TigerDirect – Klicka här för att köpa för bara $1799