Tor webbläsare vad det är till för och hur man använder det

0 Shares

I den här artikeln visar vi dig vad Tor är och hur du kan använda det med Tor-webbläsarappen

Om du är en erfaren internetanvändare har du förmodligen redan hört talas om DeepWeb och att det är möjligt att komma åt det via Tor. Poängen är att detta modellnavigationssystem inte bara är begränsat till att nå de djupaste och mest obskyra platserna på internet, det fungerar också som ett kraftfullt säkerhetsverktyg. I den här artikeln visar vi dig vad Tor är och hur du kan använda det med webbläsarappen.

I den här artikeln hittar du:

Vad är Tor

Det är en gratis internettjänst, som skiljer användarens integritet och anonymitet på internet. Den använder funktioner för att maskera din IP-adress som låter dig komma åt jämna sidor som är förbjudna i ditt land, eller som är begränsade till specifika regioner.

Perfekt för alla som har behov av att vara anonyma och behålla sin integritet när de besöker troligtvis misstänkta webbplatser.

Tor Browser fungerar som en vanlig webbläsare som Chrome, Microsoft Edge och Firefox. Skillnaden med dessa webbläsare är att de blockerar plugins som Flash, RealPlayer, QuickTime och andra som kan manipuleras för att avslöja din IP-adress.

Applikationen använder också systemet för att överföra kommunikation vilket gör det nästan osynligt för andra användare som övervakar tjänsten, samt webbplatser som försöker hitta dess plats. Att ha dina register och platser lagrade någonstans är inte särskilt coolt om du är en hemlig agent.

Hur man laddar ner och installerar Tor Browser

Om du har skapat ett intresse för att förbli anonym på internet eller till och med bara vill prova att vara spion för en dag kan du ladda ner appen gratis.

 1. Gå till Tor Browser-nedladdningssidanÅtkomst till Tor-nedladdningssidan
 2. Välj det operativsystem du använder (här kommer vi att använda Microsoft Windows)

  “Vissa webbläsare som du använder för att ladda ner appen kommer att rapportera Tor Browser som en misstänkt eller osäker app, oroa dig inte, appen är helt säker. Endast användaren kommer att vara ansvarig för eventuella misstänkta filer som invaderar deras system (webbplatsen kommer inte att släppas till minderåriga som skyddas av Microsoft Family).”

 3. Spara appen på önskad platsSpara Tor-appen på önskad plats
 4. Dubbelklicka på appen du just laddade ner och sedan kommer en språkvalsmeny upp, välj språk och klicka på OK.Välj Tor-webbläsarspråk
 5. Ett nytt fönster kommer att visas som ber dig att välja installationsplats. Som standard installerar Windows webbläsaren på skrivbordet, men du kan installera den i en specifik mapp och dölja den genom att följa vår guide om hur du döljer mappar i Windows. Klicka på installera.Välj Tor Browser Destination
 6. Nästa steg blir installationen, det är en snabb process. När det är klart kommer nästa fönster att visa några programstartsfunktioner, vi rekommenderar att du låter dem vara markerade och klickar på SlutförSlutför Tor-installationen

Öppnar Tor Browser för första gången

 1. Första gången du startar Tor Browser kan vissa inställningar ändras för bättre surfsäkerhet. Om du inte vill göra någon konfiguration nu, inga problem. klicka in att ansluta och du kommer att ha möjlighet att mixtra med inställningarna senare.Klicka på ansluta för att använda standardinställningar för Tor-webbläsare
 2. Det kan ta lite tid för inställningarna att träda i kraft, men få inte panik eftersom din webbläsare kommer att vara igång.Det kan ta lite tid för inställningarna att tillämpas i Tor-webbläsaren.
 3. När processen är klar får du ett tips om att öka din integritet på webben genom att göra det svårare att upptäcka, det är upp till dig att acceptera det eller inte.öka din webbsekretess gör det svårare att upptäcka i Tor-webbläsaren
 4. Och slutligen kommer Tor-webbläsaren välkomna digVälkommen Tor-webbläsare
 5. I det övre vänstra fältet finns en lökikon som säger “Ny i Tor Browser? Låt oss börja.” klicka på den så kommer du att se en grundläggande handledning om hur du använder den.Tor webbläsarhandledning

Tja, det är allt gott folk, vi vill påminna er om att Tor-webbläsaren garanterar hög integritet när du surfar på internet, men du bör vara uppmärksam på den personliga information du använder i systemet och kom ihåg att allt inte är 100% säkert .

Topp djupa webbplatser

Vilka är Deep-webbplatserna?

Det är omöjligt att veta antalet sajter inom Deep Web, antalet kan överstiga de på WWW (de som normalt är tillgängliga). Men det finns några intressanta som är värda att veta:

 1. Hidden Wiki: Wikipedia of the dark web

 2. Ljus: The Dark Webs “Google”.

 3. Facebook: en spegel av nätverket för att vara anonym, inklusive regeringen

 4. SecureDrop: plats för att dela känslig information utan att spåras

 5. ProtonMail: e-posttjänst utan spårning

Avatar av Bruno Rodrigues

Hej, jag är Bruno, älskare av teknik, spel och popkultur.

0 Shares