Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Toppen free VST-plugins 2023

Vilka är de bästa free VST-plugins där ute just nu? Alla har en favorit. Vi har hittat 6 topp free plugins för att tillföra något nytt till din musikproduktion.

Producenter av alla slag har turen att leva i en tid då det finns så mycket gott free plugins tillgängliga för nedladdning, mogna för att fylla alla DAW-fyllningar till brädden. Faller i ett kaninhål på jakt free VST:er kan bli överväldigande, snabbt.

Det är ibland svårt att skilja det goda från det dåliga och det fula – medan det finns tusentals free plugins för musikprogramvara för producenter och musiker, de måste vara stabila och från en pålitlig källa.

Som ett smakprov, här är sex av de bästa free VST-plugins tillgängliga nu, från fantastiska virtuella instrument till fantastiska effektplugins. Låt oss dyka in.

Bandkassett 2

Lo-fi hiphop och sovrumspop är fortfarande på modet. Lyckligtvis kan du få den perfekta vintage drömmen och lägga till ett varmt klassiskt ljud med Tape Cassette 2 free plugin.

En uppdatering på Tape Cassette 1, Caelum Audio’s free VST kan användas på hela din låt eller på enskilda kanaler för en hit av nostalgi. Bråka med dina syntar för extra experimentella texturer och skapa kosmiska ljudlandskap.

Funktioner:

 • Valbar typ 1 kassettimpulsrespons (IR)
 • Dynamisk mättnadskurvaalgoritm som implementerar hysteres och inkluderar översampling
 • Wow & Flutter-motorer byggs om för att fokusera på smidigare emulering
 • Verkligt samplade brus från en typ 1-kassett
 • Lågpassområdet ökat ner till 5kHz

Skaffa Tape Cassette 2 free plugin och ta reda på mer här.

Spitfire Audio BBC Symphony Orchestra Upptäck

Få varje utsökt ljud från BBC Symphony Orchestra på ett enkelt sätt free plugin från Spitfire Audio som är kompatibel med alla större DAWs.

Inga fler tunna, falska virtuella orkesterinstrument. Få ett enormt 33-starkt orkesterinstrumentbibliotek helt för free. Ljuden fungerar som individuella instrument i din DAW.

Har du någonsin undrat hur man är en klassisk musikproducent? Nu har du chansen.

Skaffa BBC Symphony Orchestral-biblioteket free från Spitfire Audio här.

DearVR Micro

Slå på dina hörlurar för att uppleva 3D-funktionerna hos DearVR Micro free plugin. Ett samarbete mellan Sennheiser och DearVR, Micro är den omdesignade efterföljaren till det tidigare AMBEO Orbit-pluginet.

Det uppdaterade insticksprogrammet har full 360° panorering, vilket gör att du fördjupar dig direkt i mitten av ditt spår. Placera dina ljud var som helst i stereofältet – inte bara vänster och höger utan ovanför huvudet och bakom dig. Galet och helt free.

Funktioner:

 • Full 360° panorering
 • Högsta ljudkvalitet med Dear Realitys avancerade HRTF-filter
 • Azimut och Höjdkontroll
 • Breddkontroll
 • Lägga till rumslig noggrannhet genom att definiera skokartongformade binaurala rumsreflektioner
 • Fem olika väggmaterial för att styra reflekterande klang
 • Fokusparameter med den patenterade AMBEO Clarity-algoritmen för maximal spektralbalans
 • HRTF-val för att välja Sennheiser AMBEO Orbit HRTFs
 • Stöd för mono- och stereoingångssignaler

Ladda ner DearVR Micro VST free här.

Diablo Lite

Cymatics Diablo Lite free plugin förbättrar dina 808:or, förbättrar trummor för att skära igenom din mix. Punch transient shaper- och clipper-funktionerna gör att ljudstyrkan slår så mycket hårdare, vilket får dina sparkar att smälla precis lika kraftfullt som du drömt om att de skulle göra, utan att påverka .dB. Sätt in tänderna i det.

Ta reda på mer och skaffa Diablo Lite-plugin free här.

Satellitinsticksprogram 2.0

Detta samarbetsplugin låter dig arbeta med vem som helst i vilken DAW som helst, så att ni kan arbeta tillsammans utan att studsa spår. Ljudet eller MIDI som spelats in i Satellite Plugins 2.0 plugin synkroniseras automatiskt mellan producenter som arbetar inom stora DAWs. Ni kan arbeta tillsammans i realtid och enkelt exportera ljud.

Särskilt värdefullt just nu, när distansarbete är normen för så många musiker.

Funktioner:

 • Samarbeta med vem som helst, var som helst, inom din egen DAW
 • Anslut Ableton, Logic Pro X, FL Studio, Cubase, Studio One, Bitwig, Pro Tools, Reason, Reaper, GarageBand och Digital Performer DAWs genom Satellite Plugins 2.0
 • Bjud in medarbetare till din session, spela in och exportera ljud och MIDI
 • Tilldela värd-, medvärd-, VIP+-, VIP- och tittarbehörigheter för att avgöra vem som kan ladda upp/ladda ner spår och bjuda in andra till sessionen
 • Använd Satellite Plugins 2.0 i dina streams på Twitch och YouTube och bjud in din publik att samarbeta
 • Säkerhetskopiera dina sessioner sömlöst till molnet
 • Perfekt för fjärrsessionsarbete, band och mix-/masteringenjörer

Satellite Plugins 2.0 är free under en begränsad tid så ta det snabbt här – ber om ursäkt om du har missat båten!

TAL-Chorus-LX

En fräck liten free VST. Liten, enkel men effektiv – vrid på stereobredden och våt/torr-rattarna och tryck på de två knapparna för att återskapa refrängen från den klassiska Roland Juno-60-synten. Två inställningar, en för att lägga till en mer subtil textur och den andra ett rikare ljud, som tillsammans troget återskapar den mycket älskade synthen.

Skaffa plugin-programmet TAL-Chorus-LX free här.

Sugen på mer free plugins? Såklart du är. Kolla in dessa fantastiska free synth plugins, topp free gitarr och bas VSTs, bäst free mixa och mastera plugins och bäst free effekter plugins.

Och det finns mycket mer… vad är din favorit free plugin? Visa upp din kunskap i kommentarerna.