Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Topp 5 Facebook-prestandastatistik som faktiskt spelar roll

Om det fanns en tävling för Ultimate Data Jungle, kan Facebook komma i den Topp 3. Medan den sociala medieplattformen är en mängd insikter och analyser, vilket är meningsfullt vilken Facebook-data VERKLIGEN spelar roll kan vara lite av en utmaning.

Men du har väl inget val? Såvida du inte använder ett trendigt rapporteringsverktyg som gör att du vill sjunga medan du läser data.

Efter att ha varit en ivrig användare av Facebook Page Insights i några år nu har jag några goda nyheter!

Det finns bara en handfull Facebook-analysstatistik som du behöver hålla ett öga på för att veta hur sidan presterar. Allvarligt.

3 frågor jag kommer att besvara nedan är “Hur synlig är du?”, “Hur bra är ditt innehåll?” och “Hur snabbt växer din publik”?

Efter att ha svarat på dessa frågor med Facebook Insights-data kommer du att ha en ganska god förståelse för din sidas prestanda och att förstå Facebook-analyser kommer att vara en bit av kakan.

Redo? Låt oss komma till det.

Start free rättegång idag

Så hur synlig är du på Facebook?

Att vara aktiv på Facebook är en sak, men att synas på Nyhetsflöde är en annan. Ett sätt att veta hur synliga dina inlägg är för din publik är att titta på dina Mätvärde för fläkträckvidd.

Facebook-inläggs räckvidd av fans mätvärde

Inläggsräckvidd av fans mått visar hur många av personerna som gillar din Facebook-sida som har sett ditt innehåll. Det är en del av Organisk räckvidd mätvärde, så att jämföra de två kan hjälpa dig att förstå hur tilltalande ditt innehåll är för din publik.

Medan Organic Reach består av Reach by Fans och Non-fansen jämförelse av siffrorna kommer att berätta hur mycket ditt innehåll exponeras för personer som inte redan är “gillare” på din sida.

Om din organiska räckvidd = fanräckvidd är det dags att marknadsföra din sida.

Var hittar du dina Facebook Fan Reach-nummer?

Facebook Insights ger inte denna information på sin analysinstrumentpanel, men du kan hitta den när du exporterar data till ett ganska otäckt Excel-ark.

Var hittar man mätvärde för Facebook-fans räckvidd?

Nedladdningsknappen finns i översiktssektionen på din Facebook-sidainsikter instrumentbräda.

Ytterligare ett viktigt mått att titta på när man överväger Facebook-synlighet är Intryck.

Facebook sida och Inläggsvisningar visa hur många personer som har exponerats för ditt sociala innehåll.

Vad är Facebook-sida och inläggsintryck?

Dessutom kan du dela upp det i Betalda, virala och organiska intryck.

Organiska avtryck ange det totala antalet personer som visades ditt Facebook-innehåll genom obetald distribution. Den här inkluderar dina sidafans och andra personer som hamnade direkt på din sida.

Virala intryck är en del av Organiska visningar och visar antalet personer som visades innehåll som ett resultat av en väns handlingar. Så när din BFF Gary gillar, kommenterar eller reagerar på något annat sätt på en Facebook-berättelse, och du ser det i ditt nyhetsflöde – grattis, du är en del av den virala räckvidden för ett analytikerteam för sociala medier.

Betald visningar visa helt enkelt antalet personer som såg ditt innehåll som ett resultat av Facebook-annonser och förstärkta inlägg.

Var hittar du dina intryck?

Visningsdata finns under fliken på din Facebook Insights-instrumentpanel.

Hur bra är ditt innehåll?

Så låt oss anta att du når människor på Facebook. Nästa fråga att svara på är om ditt innehåll är tillräckligt tilltalande för att vara engagerad i.

Ett mått som har svaret är Interaktioner.

Vad är Facebook-inläggsinteraktioner?

Interaktion (alias Engagemang) händer när en person engagerar sig i ditt inlägg eller din sida genom att gilla, kommentera, dela eller reagera på något sätt på ditt innehåll.

Var hittar du dina Facebook-interaktionsdata?

Du kommer att kunna hitta Totalt inläggsinteraktioner på fliken Facebook Insights Overview, medan interaktioner för specifika inlägg kommer att visas i Fliken Inlägg.

Det är också mycket fördelaktigt att regelbundet titta igenom dina topppresterande inlägg. Vanligtvis kommer du att märka mönster i dina mest populära inlägg. När det är identifierat behöver du bara göra mer av det.

Vilka är de bästa inläggen på Facebook?

Men om du vill mäta engagemanget med dina Facebook-videor (du lägger upp videor på Facebook, eller hur?), måste du gå över till Fliken Videor.

Jag är vanligtvis intresserad av 2 mätvärden: hur många personer som tittade på videoinnehållet och vad den genomsnittliga tittartiden var. Om jag kan se organiskt kontra betalt engagemang, plus förändringen över tid – ännu bättre.

Videoprestandastatistik för Facebook-sida

Hur snabbt växer dina följare?

Har du någonsin hört talas om Facebook Marketing-ekvationen?

Fler följare = Mer engagemang = Mer synlighet

Facebook favoriserar inlägg som visar bra engagemang. Ju mer engagerande följare du har (förutsatt att ditt sidinnehåll är bra på att få folk att kommentera och gilla det), desto bättre kommer dina inlägg att prestera och kommer att ges de värdefulla intrycken av de mäktiga algoritmerna.

Bygg din Facebook fanskara är viktigt, och som tur är – det är lätt att spåra och mäta.

Totalt antal gilla-markeringar på Facebook-sidan

Sidgillar i sig kan vara något av ett fåfängamått. Så vad hjälper till att få verkligt värde av det? Det är ditt tillväxttakt för följaresamt antalet ogillar.

Ja, negativ feedback är lika viktig som positiv. När du kontrollerar antalet ogillar dag för dag är det inte så svårt att peka ut innehåll som kan ha upprört folk tillräckligt för att trycka på den, till skillnad från gilla-knappen.

Var hittar du dina Facebook-gillar?

Gå till Facebook Page Insights och gå direkt till Gillar-fliken.

Men du kan också gå längre än så. Facebook Insights är bra på att visa segmenterad data. Det är enkelt att kontrollera hur väl din sida ger resonans över olika kön och åldersgrupper.

Facebooksida gilla efter kön och åldersdiagram

Du kan få dessa uppgifter genom att gå till Fliken Människor i din Page Insights.

Bonusmått: vilken är den bästa tiden att slå till?

Bra timing för att publicera innehåll på Facebook är avgörande. Det kommer att göra det enklare att nå din målgrupp och få organisk trafik, och fyllt på med Facebook-annonser kommer dina dataresultat att gå igenom taket.

Vilken är den bästa tiden för inlägg på Facebook?

Hur hittar du din bästa tid för inlägg?

Facebook Insights erbjuder inte enkla data för att ha klarat det här. Du kan få en känsla av när det är mest sannolikt att din publik är online genom att titta på inläggsdata.

Facebook Insights-instrumentpanel: Sidpublik online

Det finns dock verktyg som kan visa dig optimala tider för att lägga upp innehåll på Facebook baserat på engagemangsgrad.

Och nu då?

Det du kan mäta kan du förbättra. Nu när du har förklarat viktiga Facebook-mått, använd det till din fördel.